Geçen yıl 10 bin 551 kişilik alım yapılacağı açıklanan eski adıyla Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda alımlar durduruldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in sorusu üzerine, 8.5 aydır alım yapılmasını bekleyen tarım ve hayvancılıkla ilgili bölüm mezunlarına kötü haberi Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu verdi.

Genel seçimler öncesinde önceki Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba’nın verdiği sözü hatırlatan ziraat, gıda, su ürünleri ve veteriner hekimlik mezunları atama bekliyor. Milletvekillerine ulaşarak seslerini duyurmaya çalışan üniversiteli işsizler, verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyor.

Eski Bakan Eşref Fakıbaba, geçen yılki bütçe görüşmelerinde bakanlığa 3 bin 500 kişi alım yapılacağını söylemiş, Şubat 2018 tarihinde de bu sayıyı 10 bin 551’e çıkardıklarını açıklamıştı. Eski Bakan Fakıbaba’nın açıklamasıyla umutlanan ziraat, gıda, su ürünleri ve veteriner hekimlik mezunları 8.5 aydır alımların açılmasını bekliyor.

SERTEL İLETTİ


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, hemen her gün işsiz gençlerden mail veya telefon aldıklarını belirterek, tarım ve hayvancılıkla ilgili bölümlerden mezun olarak atama bekleyen üniversiteli gençlerin taleplerini Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu’ya iletti.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)’nün hesaplarının görüşüldüğü KİT Üst Komisyon toplantısına katılan Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu ile toplantı sonrası görüşen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, üniversiteli işsizlerin beklentilerinin karşılanmasını ve verilen sözün tutulmasını istedi.

AKSU: ATAMALAR DURDURULDU


Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu da, şu an için tüm atamaların durdurulduğunu belirterek, “Şuanda tüm atamalar durdurulmuş vaziyette ancak bu konuda üç dört genel müdürlüğümüz ve insan kaynakları başkanlığımız titiz bir çalışma yürütüyor. Liyakat esaslı bir çalışma yürütüyoruz. Atamaların mümkün olan en kısa sürede açılması için gayret gösteriyoruz” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’de daha önce yaptığı açıklamada, “Atama bekleyen ziraat, gıda, su ürünleri ve veteriner hekimi gençlerimizi tarıma ve hayvancılığa yönlendirip kendi işlerini kurmak için teşvik etmeliyiz” demişti.