Bakan “40 yıl geçti, bu belediyecilik anlayışı değişmedi,” dedi

Cumhurbaşkanı işçilerle yüz yüze gelmeli

Bugün (22 Şubat 2020 Cumartesi) Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bergama Belediyesi’ni ziyaret edeceğinin altını çizen Bakan, “İlçe Emniyet Müdürlüğü bir yazı yazarak belediye önünde direnen işçilerin alandan uzaklaştırılacağını belirtiyor. Bunu da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilçeye gelişiyle gerekçelendirmişler. Modern bir ülkede Cumhurbaşkanı hak arayanlarla yüz yüze gelir, onlarla konuşur ve sorunun çözümü için hareket ederdi,” dedi. Kaymakamlığın AKP teşkilatının dediklerini yaptığını belirten Bakan, “Belli ki ilçedeki bir kriz Cumhurbaşkanına taşınmasın ve bir 'dert' olsun istenmiyor. Burada talebin kimden gittiği de önemli. Belediye ve AKP teşkilatları ilçe emniyet müdürlüğüne yasalarda olmayan bir şeyi yaptırmaya çalışıyor. Kaymakamlık da açıklamasında 5442 sayılı il idaresi kanununa atıf yapmak zorunda kalmış. Halbuki bu hak arama talebinde hiçbir şiddet unsuru yok,” dedi.

Dün büyükşehirde, bugün ilçelerde

Bakan, AKP’nin büyükşehirleri kaybettiğini belirten açıklamasında “Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanı olduğu dönemde, belediyelerde solculara, ilericilere, devrimcilere ve Atatürkçülere mobbing uygulanmıştı. Yüzlerce personel sırf kendi rızalarıyla işi bıraksınlar diye aylarca ellerine metre verilip yollara çıkarılmış, teknik kadrolara dahi görev alanlarında olmayan işler yaptırmışlardı. Masalarına dosyalar yığdılar, çalışanları belediyenin en zor birimlerine atadılar ve insanları canlarından bezdirdiler. Aradan 40 yıl geçti, anlayışları hiç değişmedi. Bergama Belediyesi çalışanlarına halen mobbing uygulanıyor, hak arayanlara ise kolluk kuvveti reva görülüyor,” dedi.

Ne oldu?

31 Mart yerel genel seçimlerinde CHP’den AKP’ye geçen Bergama Belediyesi’nde bazı personeller işten çıkarıldı. Direnişe geçen işçiler uzun bir süredir oturma eylemi yapıyor. Bergama İlçe Emniyet Müdürlüğü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 22 Şubat 2020 Cumartesi günü Bergama Belediyesi’ni ziyaret edeceğini ilan etmesinin ardından direnişçilere müdahale edileceğini bir yazıyla kamuoyuna belirtti.