MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te grup toplantısı düzenledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim söylemlerine yanıt veren Bahçeli, "Kılıçdaroğlu ne oldu da seçim diye tutturdu? İsteği sipariş. Her şeyin vakti var, sabret. Beklemesini bil. Erken seçime gideceksin de nereye varacaksın?" dedi. Seçimin 2023 yılında yapılacağını söyleyen Bahçeli, "MHP sözünün eridir. Cumhurbaşkanı adayımız Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

“SÖZ GÜMÜŞ İSE SÜKUT ALTINDIR”

Bahçeli, şöyle konuştu:

"Seçime gidip de ne yapacak, nereye ulaşacaksın? Osman Kavala'ya olan sempatinin arkasındaki neden Sorosçuların desteğini mi almak? Kılıçdaroğlu'na diyorum ki, seçimi falan boşver, altının para ettiği bir dönemdeyiz. Söz gümüş ise sükut altındır. Sükut et de biraz kazan. Terazi var tartı var, her şeyin bir vakti var. Davetsiz gelen döşeksiz oturur. Elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde gelmez. Bu işlere kafa yorma, seçim derdine düşme, işin yoksa şahit ol, paran çoksa kefil ol. Seçim zamanında yapılacaktır."

'MHP, SÖZÜNÜN ERİDİR'

"Erken seçim tartışması emek ve nefes israfıdır. Anket aldatmalarını milletin iradesi yıkıp geçecektir. Kim aday olursa olsun, parlamenter sisteme dönmenin hesabını hangi siyasi defolular yaparsa yapsın, nafiledir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yaşayacaktır. MHP, sözünün eridir. 2023'te Cumhurbaşkanı adayımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır.

DEMİRTAŞ VE KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI

Hatay'daki yangına ilişkin de konuşan Bahçeli, HDP'nin tutuklu eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak, "Demirtaş’ın hakkındaki iddiaları göğsüne asacağı şeref madalyası gibi gören CHP Genel Başkanı’ndan ses çıktı mı? Kılıçdaroğlu, şereften ne anlıyor?" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Demirtaş arasındaki 'kahvaltı' diyalogunu da ederek, "Hayata ve doğaya kasteden hainlerin elebaşı Demirtaş’la ilgili nazlı nazlı kahvaltı rezervasyonu yapanlar nasılsınız, iyi misiniz?" ifadelerini kullandı.

Türk Tabipler Birliği'ni de hedefe alan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"Ormana kast eden toprağa, toprağa kasteden vatana kasteder. Ağacımıza, doğamıza, insanımıza kimler sabotaj yapmışsa en ağır şekilde cezalandırılmaları ertelenemez bir hedeftir. Kimin çocukları oldukları meçhul olan bu şerefsizlerin yaktıkları kadar yakılmaları, hesaba çekilmeleri en acil hukuk ihtiyacıdır. Hazin gelişmeler karşısında aydın müsvettelerinin tepkilerini duyanınız oldu mu? TTB’nin haktan ve hakikatten yana tavrını göreniniz oldu mu? "Savaşa hayır" bildirisini yazan işbirlikçi güruhun itirazını tesadüf edeniniz oldu mu?"

DAVUTOĞLU'NA 'DOĞU TÜRKİSTAN' YANITI

Bahçeli, Kılıçdaroğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun "Doğu Türkistan" açıklamalarına da yanıt vererek, "CHP, Uygur Türkleri konusunda parmak sallayamaz, ders veremez" dedi. "Onlar, Moskova yolu gözlerken, biz esir Türklerin davası ile nefes alıyorduk. CHP kim, Doğu Türkistan'ı savunmak kimdir?" diyen Bahçeli, "Hele bir de serok Ahmet var ki, gürültü çıkarmakta üstüne yoktur. Hızını alamamış olacak ki, Doğu Türkistan'ı kaça sattığımızı da soruları arasına iliştirmiştir. Be hey serok, satmak senin işindir, pazarlamak seninle anılan bir meslektir. Sen Doğu Türkistan'ın haritada yerini bilmiyorken, milliyetçi, ülkücü hareketin kalbi bu sevda ile çarpıyordu. Sen git, Kobanici yoldaşlarınla kucaklaş" ifadelerini kullandı.

ERMENİSTAN- AZERBAYCAN

Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalara da değinen Bahçeli, Ermenistan için 'terör devleti' ifadelerini kullanarak şöyle konuştu:

"Ermenistan kanserlidir, kemoterapisi Türkiye ve Türk düşmanlığıyla yapılmaktadır. Ermenistan çatışmasının ateşkes, diyalog, diplomasi gibi kandırmacılarla çözüm teklifleri tuzaktır.  Masumları öldüren ülke Ermenistan’dır. Geçen hafta ne demişsem aynı noktadayım. İki ülke arasında masa kurma önerileri Dağlık Karabağ davasını karalamaktan başka mânâya gelmemektir.  Terörist devlet Ermenistan Dağlık Karabağ’dan çekilmeli. Azerbaycan Türklüğün öz yurdudur. Ermenistan, amasız, önkoşulsuz işgal ettiği topraklardan çekilmelidir. Bakü'yü hedef yapanlar, Erivan'ın da bir gece ansızın bedel ödeyeceğini ne akıllarından, ne de kabus dolu anılarından çıkarmamalılar. Türk devleti, bilinendir, özlenendir, zulmün yuvasını dağıtandır."