Türkiye’nin dış politikada doğru adımlar attığını savunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu sayede Libya’da çatışmanın son bulduğunu söyledi. Ancak General Halife Hafter, dünkü görüşmelerde anlaşma sağlanamadan Moskova’yı terk etmişti.

Bahçeli, hastalığı nedeniyle ara verdiği partisinin TBMM’deki grup toplantısına 3,5 ay aradan sonra katılarak konuşma yaptı. Bahçeli, 23 Eylül 2019’da hastalanmış ve uzun bir tedavi sürecine girmişti. TBMM’nin yeni dönem çalışmaları ise 1 Ekim’de başlamıştı.

Bahçeli, konuşmasında ise özetle şunları söyledi:

Parmakla sayılmamız mümkün olmayacak

 Bugün 49 kişiyiz, gün gelecek hesap dönecek ve millet tamam diyecek; parmakla bile sayılmamız mümkün olmayacaktır. Yorulmadık ki yarıştan düşelim. Ülkülerimizin peşinden ayrılmadan rezaletlere karşı mücadele edeceğiz.

Çatışma alanları yaygınlaştı

Var olan her soruna karşı ilkesel bir duruşumuz mevcuttur. Türkiye’yi çembere alan ihanet akımının fikri de zikri de karışıktır… Maalesef hem bölge hem de küresel sistem huzursuzluk sarmalındadır. Cemal Kaşıkçı, Kasım Süleymani, 176 kişiyi taşıyan uçağın vurulması… Güç mücadeleleri insani kazanımlara kastetmektdir. Çatışma alanları yaygınlık kazanmıştır. Türkiye ve Rusya’nın ortak müdahalesiyle Libya’da çatışma son bulmuştur… Türkiye atak ve aktif dış politika ile söz hakkını sabırla kullanmış, nihayetinde sabrının meyvelerini toplamıştır… Türkiye doğru zamanda doğru politikarla konum almıştır, AKdeniz’deki ezberler bozulmuştur.

Libya gelecek meselesidir

Türkiye doğru zamanda doğru politikalarla konum almıştır, Akdeniz’deki ezberler bozulmuştur… Libya konusu bizim için gelecek meselesidir. Dayatmalara boyun eğmeyen siyasi iradeye karşı çıkmak, vatanseverlikle nasıl bağdaşacaktır. CHP neden sızlanıyor. Akdeniz’deki güç oyunlarına Türkiye’nin girmesi zilleti neden kışkırtıyor. Kimden emir alıyorlar. Yunanistan, Hafter, Sisi, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri rahatsız, şuna bakın ki CHP de rahatsız… Geçici ateşkesin sürmesi umut vericidir ancak CHP bundan bile rahatsız… CHP, itimat, itibar ve inandırıcılığını kaybetmiştir. Vatan ve bayrak sevgisi sizi yoldan çıkarmaz, aksine yola getirir. Korku siyaseti diye konuşup duruyorlar, alayı kuyruklu yalandır. Siyaset akıl işidir ve fedakarlık gerektirir.

CHP’ye diyorum ki

Terörist Demirtaş’ın kitabından sözde tiyatro çıkaranlar bu ülkenin köküne yabancı olanlardır. CHP’ye diyorum ki, çadır tiyatronuzu ya gidin Kandil’de kurun ya da Pensilvanya’da açın…

Müslümanlar dağınık

Günümüz dünyasında geleceği belirleyen güçler küresel egemen güçlerdir… Üzülerek söylemeliyim ki Türk dünyası ve Müslümanlar dağınık bir görüntü sergilemektedir… Bu coğrafyaya liderlik edebilecek, örnek ve model olabilecek yegane güç Türkiye’dir… Maksadı ne olursa olsun küresel sömürünün önündeki en önemli engel milli devlet yapısı yani milliyetçiliktir…