Ali Babacan, parti kuruluşunun beklenen sürede gerçekleşmemesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, ‘toplumdaki ihtiyaçtan’ kaynaklı sabırsızlık olduğu ifadeleri yer aldı.

Babacan’ın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, ‘hazırlık sürecinin en önemli amacının, ülkenin ihtiyaçlarının ve sorunlarının doğru tespit edilmesi, bunlara en kısa sürede çözüm üretecek kadroların ve politikaların oluşturulması’ olduğu anlatıldı. Açıklamada şöyle denildi:

‘Yoğun görüşme trafiği devam ediyor’

“Parti’nin ilke ve değerlerini güvence altında tutacak, kurumsal yapının sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlayacak bir tüzük çalışması da bu sürecin temel önceliklerindendir. Sayın Babacan’ın 2 ay önce açtığı web sitesi yoğun bir ilgi görmekte, çok sayıda vatandaşımız gönüllü olmak istediğini belirtmektedir. Hem web sitesi üzerinden hem de başka kanallardan bize ulaşan isimlerle yoğun bir iletişim ve görüşme trafiği devam etmektedir. Bu görüşmeler beklenenden çok daha fazla vakit almış, ancak büyük ölçüde tamamlanmıştır.”“

‘Herkesin içi rahat olsun’

“Türkiye’nin demokrasi tarihinde belki de ilk defa bu kadar geniş bir tabanın fikirleri ile katkı verdiği bir siyasi hareketin oluştuğu vurgulanan açıklamada, “Parti hazırlıklarımıza yönelik yüksek ilgi ve sabırsızlığın toplumumuzdaki ihtiyaçtan kaynaklandığının farkındayız. Çalışmalarımız, yola çıkarken ortaya koyduğumuz vizyon ve perspektif içinde, artan bir heyecanla ilerlemektedir. Hedefimiz, milletimizin karşısına alnımızın akıyla çıkıp, çocuklarımızın geleceğini teminat altına alacak, ülkemiz için umut olacak bir hazırlığı ortaya koymaktır. En kısa sürede Partimiz, kadromuz ve çözümlerimizle vatandaşlarımızın huzurunda olacağız. Herkesin için rahat olsun.”