Koray şöyle konuştu: “Bütün bu yaşanan seçimlerde ortaya çıkan gerçeklik şudur; ‘AKP yenilmez, ne yaparsanız yapın sonuç değişmez, allem eder kallem eder gene bu işi halleder, hiç umut yok’ diyenlere karşı bu işin inançla aklın bütünleşmesi halinde, bu işin sahaya indirilmesi halinde bunun olabileceğini bütün Türkiye’ye gösterdik. Bunu da herkes görüyor, kabul ediyor.”

Konuşmasında İYİ Parti’nin ortaya çıkış sürecini ve kısa zamanda katıldığı seçim sürecini de değerlendiren Aydın şunları söyledi: “Türkiye’nin kaderini değiştiren, bir sağlam irade ortaya koyarak Türkiye’nin bu şartlarda devam etmesinin mümkün olmadığını gören insanlar olarak, biliniz ve inanınız ki hep birlikte de bir tarih yazdık. Düşünebiliyor musunuz geride kalan 17 yıllık bir iktidar süreci içerisinde yaşanmış olan bütün seçimler hemen hemen aynı siyasi partilerle yapıldı. Bu son yapılan genel seçim ve mahalli seçimde araya yeni kurulmuş parti hüviyetiyle İYİ Parti katıldı. İYİ Parti sadece seçim sonuçları üzerinde etkili olan değil, aynı zamanda gelecek kurgusu yapan, geleceği planlayan, onun oluşması için her türlü adımın atılmasında öncelik taşıyabilen bir siyasi karakter oldu. Türkiye içinde bulunduğu şartlarda tek bir adamın iradesine teslim olmuş, herkes bunu kabullenmiş, yaratılan korku iklimi içerisine yerleşmiş olan milyonlar, dertlerini anlatacak bir kapı bile bulamamanın ezikliği içerisinde mevcut durumu olduğu şekilde kabul etmişti. Bu aslına bir teslim olmaydı, kabullenmeydi. İYİ Parti ‘bu böyle gitmez, Türkiye Cumhuriyeti gibi binlerce yıllık bir tarihi süreçten gelen bu büyük milletin evlatları, bir ülkenin iradesini geleceğini, bir kişinin iradesine teslim edemez’ diyerek ortaya çıkan yapı olmuştur.” Aydın, ülkeyi yönetenlerin eski havalarında olmadıklarını ifade ederek “ben onları ringde abandone olmuş boksöre benzetiyorum. Böyle sallanıyorlar, bir sağa bir sola. Her an sırtüstü ya da yüzüstü yıkılacak durumda olduklarını milletimiz görüyor” dedi.

İYİ Parti olarak sorumluluklarının devam ettiğini kaydeden Aydın: “Değerli arkadaşlar, Türkiye’nin geleceğini değiştiren insanlar olarak, bu sağlam iradeyi göstermiş insanlar olarak sorumluluklarımız devam ediyor. Çünkü o ringin ortasında sallanan, bugün, yarın sırtüstü ya da yüzüstü düşecek olan iktidarın boşaltacağı yeri doldurabilmek için hepimizin atması gereken adımlar var. Her şeyden önce araya fitne ve fesat sokanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Bunun kararlılığını bundan sonra daha ciddi bir şekilde göstereceğiz” şeklinde konuştu.