Şehit ailelerinin sorunlarını sık sık Meclis gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, onları bayramda da yalnız bırakmadı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da şehit ailelerinin evlerine konuk olarak acılarını paylaştı, bayramlarını kutladı.
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, 2008 yılında şehit olan Jandarma Binbaşı Süleyman Can’ın annesi Semahat Can, 2002 yılında Tunceli Hozat’ta şehit olan Topçu Çavuş Ayhan Canbaz’ın annesi Bahriye Canbaz ve 7 yıl önce çatışmada şehit düşen Piyade Kıdemli Başçavuş Erkan Durukan’ın eşi Emine, çocukları Doğukan ve Efe’yi ziyaret etti. Şehit ailelerinin bu ülke için kutsal emanetler olduğunu vurgulayan Atila Sertel, “Şehitlerimizin geride bıraktığı anne babaları, eşleri ve çocukları bu ülkede el üstünde tutulmalıdır. Başta devletimiz olmak üzere aradan kaç yıl geçerse geçsin şehit aileleri ilk günkü hassasiyetle hatırlanmalıdır. Onları unutursak kalbimiz kurusun. Ne zamanki şehitlerimizin aileleri terörün kökünün kazındığını görürse ve ne zamanki ekonomik ve sosyal anlamda el üstünde tutulduklarını, hiçbir zaman unutulmayacaklarını hissederse onların yüreğindeki acı bir nebze olsun hafifleyecektir” dedi.

ŞEHİT ANNESİNİN SİTEMİ

Bayramların kendileri için buruk geçtiğini ifade eden şehit aileleri de, evlerine konuk olan ve dinmeyen acılarını paylaşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’e teşekkürlerini iletti. Şehit annesi Semahat Can, yetkililere sitemde bulunarak “Oğlumu 9 yıl önce şehit verdim. Geçmişte devletimiz bizlere daha fazla sahip çıkıyordu, daha çok arayıp soruyorlardı ancak aradan yıllar geçtikçe unutulduğumuzu düşünmeye başladım. Bizim her zaman devletimizi yanı başımızda görmeye ihtiyacımız var. Bizim yüreğimizdeki acı asla dinmez fakat devletimizin aradan 30 yıl geçse de bizi hatırladığını bilmemiz yüreğimizdeki acıyı hafifletir” dedi.