CHP İzmir Milletvekili ve Adayı Tacettin Bayır, seçim çalışmalarını ara vermeden sürdürmeye devam ediyor.

Bayır, Karabağlar İlçe Örgütüyle gerçekleştirdiği esnaf ziyaretleri öncesinde, Türkiye Emekliler Derneğini ziyaret etti. Emeklilerin talep ve sorunlarını dinleyen Bayır, emeklilerin başkalarına muhtaç olmadan yaşamlarını teminat altına almayı amaçladıklarını, sosyal güvenlik hakkının Anayasamızda bir insan hakkı olarak kabul edildiğini ve devletin en önemli görevleri arasında olduğunu belirtti.

EN DÜŞÜK 1500 TL OLACAK


Emekli maaşlarına yapılan zamların adil bir biçimde eşitlenmesi gerektiğini söyleyen Bayır, "En düşük emekli maaşı 1500 TL olacak. Ramazan ve Kurban Bayramında emeklilere birer maaş ikramiye vereceğiz. Geçmişteki refah payı kayıplarını tazmin edeceğiz. Emeklilere milli gelir artışından refah payı vereceğiz. Emekli promosyonlarının da, kamu çalışanları ile aynı orana yükselterek, yasal düzenlemelerle kaybedilen emeklilik haklarını yeniden tanıyacağız." dedi.


ÜLKEMİZİN KANAYAN YARASI EMEKLİ MAAŞLARI


Emeklilerin en önemli sorunlarından biri olan intibak sorununa değinen Bayır, 2000 yılı öncesi SSK emeklilerine İntibakların yapıldığını, 01 Ocak 2013 itibariyle de intibak farklarının emekli aylıklarına ilave edildiğini belirtirken, "2000 yılı öncesi emekli olanların intibak aylıkları ile 2000 yılı sonrası intibak yapılmayan emeklilerin aylıkları, prim kazançları ve pirim ödeme gün sayıları aynı olmalarına rağmen emekli aylıklarında farklılıklar oluşmuştur. İktidara geldiğimizde, emeklilerin maaşları arasındaki adaletsizliği de ortadan kaldıracağız. Taban aylıklar ve gelirler eşitlenecek. Adil bir intibak yasası çıkaracağız." dedi.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARA ÇÖZÜM


Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözümünün adresinin de CHP olduğunu belirten Bayır, "AKP iktidarı, bu güne kadar, oyalama ve öteleme taktiği izleyerek, EYT sorununu çözemedi ve emeklilikte yaşa takılan binlerce insan mağdur oldu. Gün sayısını dolduran yurttaşlarımız emekli olamıyor, çünkü emeklilikte yaşa takılıyor. Fakat diğer tarafta binlerce üniversite mezunu kardeşimiz boşta geziyor. Devlet emekliliği dolan yurttaşlarımızı emekli etmeyince işsizlik gittikçe artıyor.  Çalışarak devlete katkı sağlayan ve prim gün sayısını dolduran emekçinin, emekli olması en doğal hakkıdır. İktidara geldiğimizde bu mağduriyetleri gidereceğiz.’" dedi.