CHP'nin 2015 yılında yaptığı ön seçimde Buca'da birinci sırada çıkan Avukat Ali Hıdır Uludağ, Mart 2019 seçimleri için aday adaylığını açıkladı.

CHP'den Buca Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Ali Hıdır Uludağ'ın konuşması sık sık “Derman Ali Hıdır Uludağ” sloganlarıyla kesildi. Oldukça yoğun bir katılımla aday adaylığını açıklayan Uludağ, yaptığı konuşmada, “Ekmek kadar temiz su kadar aydınlık yüzlü dostlarım, sizlerle yola çıkmaktan onur duyuyorum. Yoldaşlığınız bize güç veriyor” dedi.



İnsanı merkeze alan, katılımcı, çoğulcu, şeffaf bir yönetim anlayışının yanı sıra, güçlü bir demokratik denge-kontrol mekanizmasıyla güçlendirilmiş kentsel yönetişim organizasyonunu kuracaklarını ifade eden  Uludağ, “Tarih ve kültür mirasının korunması ve görünür kılınması için çalışacağız. Buca’da yaşayan faklı kültürlerin bir arada ve diyalog içinde varlığını sürdürmesi için çalışacağız. Yaşlılar ve engelliler için kent yaşamını kolaylaştıracak projelerimizi ortaya koyacağız. Kamusal alan insan ölçeğinde planlanacak; yaya ve bisiklet yolları, zeminler herkes tarafından erişilebilir olacak. Kentsel dönüşüm uygulamasında, hak sahiplerinin ve yöre sakinlerinin mağduriyetini engellemek önceliğimiz olacak. Kent yoksulluğuyla mücadelemiz kesintisiz sürecek. Akıllı şehir yaklaşımı öne çıkacak, bilgi ve iletişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanacağız. Evrensel bir hak olarak herkes için uygun ve ucuz konut, temiz hava, yeşil alan, temiz enerji planlamaları yapacağız. Köyler savunulacak, tarım birlikleri, kooperatifler desteklenecek ve tohum takas etkinliklerini geliştirileceğiz. Yerel organik pazarlar ve ticaret, sürdürülebilir üretim/tüketim ilişkileri desteklenecek. Kent mobilyalarının yeri, tasarımı ve niteliği mutlaka kentte yaşayan insanların görüşü alınarak gerçekleştirilecek.” diye konuştu.