Haber/ Sinan KESKİN
Sertel, “DEÜ Rektörü ve hastane başhekimi hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?” diye sordu

Geçtiğimiz 30 Mart'ta, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği, ruhsatsız çalıştığı gerekçesi ile Akupunktur Polikliniği'ni kapatmıştı. Başhekimliğin, poliklinikte görevli Prof. Dr. Nüket Göçmen Karabekir'e ve hastalara bilgi vermeden yaptığı uygulama, randevularına gelen hastaları mağdur etmişti. Yaşadıkları mağduriyete tepki gösteren hastalar, bilgi almak için gittikleri Başhekimliğe alınmamışlardı. Kendilerine, 'kovid döneminde akupunktur önceliğimiz değil' dendiğini iddia eden hastalar, hem hastanenin Hasta Hakları Birimi'ne hem de CİMER'e şikayet dilekçesi gönderirken, Prof. Dr. Nüket Göçmen Karabekir de savcılığa dilekçe vererek suç duyurusunda bulunmuştu.

İki bakana soru sordu

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, hem Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın hem de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması istemiyle iki soru önergesi vererek konuyu Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya, “DEÜ Hastanesi’nde Akupunktur polikliniği gibi başkaca ruhsatsız poliklinik var mıdır? Varsa bunlar hangileridir ve bu polikliniklere hangi işlem yapılmıştır?” diye soran CHP'li Sertel, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a ise, “Olayın kamuoyuna yansımasının ardından birinci derecedeki sorumlular; DEÜ rektörü ve hastane başhekimi hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?” sorusunu yöneltti.

Karabekir'e açıldı

CHP'li Sertel'in, Koca'ya yönelttiği diğer sorular şöyle: “Bir kamu hastanesindeki polikliniğin yıllardır ruhsatsız ve yetkisiz kişilerle çalıştırılması nasıl mümkün olmaktadır? Bakanlık tarafından DEÜ Hastanesi’nde en son ne zaman denetim yapılmıştır? Denetim yapıldıysa bu denetimde akupunktur polikliniğinin ruhsatsız olmasına kim ya da kimler göz yummuştur? DEÜ Hastanesi’ndeki poliklinik ruhsatsız olarak kimin sorumluluğunda hizmet vermeye başlamıştır? Bu kişi veya kişiler hakkında soruşturma açılmış mıdır?” Sertel'in, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a yöneltiği diğer sorular ise şöyle: “Ruhsatsız ve yetkisiz kişilerce çalıştırılan akupunktur kliniği hakkında idari ve adli soruşturma açacak mıdır? Bahse konu polikliniğin mevzuata aykırı olarak yıllardır ruhsatsız çalıştırılması neticesinde oluşan hasta mağduriyetleri nasıl giderilecektir?”
Öte yanda, olayın basına yansımasının ardından DEÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı'nın Prof. Dr. Nüket Göçmen Karabekir hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi.