DW Türkçe'nin haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında 3 yıldır 'FETÖ' soruşturması yürütüldüğü ortaya çıktı. Savcılığın mayıs ayında da soruşturmaya yönelik gizlilik kararı aldırdığı ifade edildi. Soruşturmaya ilişkin bilgi veren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve avukat Hasan Seymen, dolaşan sahte bir belge ile Akşener'le ilgili soruşturmanın raftan indirildiğini öğrendiklerini söyledi.

Gizlilik kararı alınmış

Seymen, konuyla ilgili olarak, Akşener hakkında 2016 yılında FETÖ soruşturması başlatıldığını ancak geçen süreçte herhangi bir somut delil bulunmadığı gibi Akşener’in ifadesine de başvurulmadığına söyledi. Seymen'in verdiği bilgiye göre 28 Mayıs 2019 tarihinde “Soruşturma içeriğinin şüpheli veya müdafi tarafından öğrenilmesi halinde soruşturmanın amacının tehlikeye düşeceği değerlendirilerek” dosya içeriğini inceleme veya belgelerden örnek alma yetkisinin kısıtlanmasına karar verildi. Seymen bu kısıtlama kararının kaldırılması için 28 Haziran 2019 itibariyle başvuru yaptığını açıkladı.

Seymen, soruşturmanın İstanbul seçimlerinden sonra tekrar gündeme gelmesini de eleştirdi. Seymen, "Akşener parti kurdu, mecliste grup kurdu, FETÖ'yü araştıralım dedi, niye kulağının üstüne yattın. Ne zaman ki AKP-MHP'li Cumhur ittifakı İstanbul seçiminde üst üste hezimete uğradı, 31 Mart seçiminde büyükşehirleri kaybetti, FETÖ suçlamasını raftan indiriyorsun" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Yargıyı da eleştiren Seymen, "Yargı kime hizmet ediyor, iktidarın uydusu gibi nasıl çalışıyor halkımız görüyor, görmeye de devam edecek" değerlendirmesini yaptı.

Seymen açıklamasında FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması ve Akşener’e atılan FETÖ iftirasının ortaya çıkartılması amacıyla İyi Parti grubu tarafından Meclis’e verilen araştırma önergesinin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini hatırlatarak şöyle devam etti: “Bu soruşturmanın hukuk kuralları çerçevesinde sürdürülmesi ve sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılması için elimizden geleni yapacağız. Varsa Savcılık makamının ihtiyaç duyduğu tüm delilleri bizzat teslim edeceğiz. Ayrıca bizleri yargı erkini kullanarak sindirmeye çalışanlara karşı mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Sayın Genel Başkanımızın veremeyeceği hiçbir hesabı yoktur. FETÖ ile yıllarca kol kola olanların bizlere attıkları çamurlar hiçbir şekilde üzerimize yapışmaz. Bunu en iyi bilenler de yıldır sebepsiz yere bekleyen soruşturma dosyasını bugün tekrar raftan indirtenlerdir. Üç yıldır açık olan dosyada toplanamayan hangi delil, 3 yıl sonra kısıtlama kararı verilerek toplanacaktır? Kısıtlama kararının kaldırılarak soruşturmanın şeffaf bir şekilde milletimizin huzurunda yapılmasını istiyoruz. Müvekkilim Meral Akşener Türkiye’nin umududur. Bu umudu kimseye örseletmeyiz. Herkes haddini de hakkını da bilmelidir. Bilmeyenlere bildirmek ise İYİ’lerin görevidir.”

“Asıl fatura sana kesilecek”

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Konya’da yaptığı bir konuşmada İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener için “Asıl fatura sana kesilecek” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, “İçlerinden biri var güya hanımefendi yurt konseyinin temsilcisi ayın 15’inden sonra Başbakan olacağım dedi. Oldu mu? Şu anda senin iyi günlerin sen Erdoğan’a söylememiş olduğu sözleri söylemiş gibi yaptın, asıl fatura sana kesilecek. Be halkıma nasıl terörist derim? Bu ülkede adalet var gereken hesabı vereceksin dirsek temasında olduğun Bay Kemal vekilliğine güveniyor. Onunla ilgili çalışmaları da avukatlarımla yaptırıyorum. Seçimden sonra bir taraftan parlamento bir taraftan yargıyla işin üzerine gideceğiz, bu seçimi sırf kızgınlıkla sandık hesaplaşmasına döndürmeye çalışanlar şunu aklından çıkarmasın hesap sorulacaktır” demişti.