İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı olağan üçüncü birleşiminde çıkan ‘karar yeter sayısı’ gerginliğine ilişkin AKP Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya AKP Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, AKP Büyükşehir Meclis Üyeleri Dilek Yıldız Büyükdağ, Hıdır Alptekin, Galip Atar ve Fırat Eroğlu da katıldı. Hızal, Cumhur İttifakı olarak tüm platformlarda İzmirlilerin sorunlarını ortadan kaldırmak adına çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Meclisteki gerginliği ele alan Hızal, "Mecliste görüşmeler esnasında bir karar alma noktasında baktık ki mecliste karar yeter sayısının olmadığı gördük. Aslında kendileri de gördüler bunu ve dolayısıyla karar yeter sayısının olmadığını bilmekte karar alınamaz" dedi. Hızal, bu nedenle meclise 1 saat ara verildiği ancak yine de karar yeter sayısına ulaşılamadığını, uygun toplanmayan bir mecliste karar alınamayacağı için meclis salonundan ayrıldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Ancak ne yazık ki bütün bunları görmezden gelip meclis toplanmış gibi hareket ederek dün birtakım kararlar alındı. Bu kararların hukuki olmadığını sizler aracılığıyla dile getirmek istiyoruz. Bunlarla alakalı Cumhur İttifakı grubu olarak hukuki olarak elbette ki başvuru yapacağız. Dün bizim yeter sayısı noktasındaki itirazımızdan sonra meclisin ikinci defa toplanması usul anlamında doğru değildir. Bunun çerçevesinde yapılması gerektiğini söyledik. Dolayısıyla dün mecliste alınmış kararlar hukuki değildir."

CHP’nin İzmir'de kontrolünü kaybettiğini söyleyen Hızal, "İzmir şu anda kontrolsüz bir şekilde kendi kendini yönetmeye çalışan bir şehir haline geldi" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ise İzmir'in Cumhuriyet Halk Partisine mecbur olmadığını belirterek, "Önümüzdeki süreçte Allah'ın izniyle Cumhuriyet Halk Partisi burada yerelde iktidar olamayacak. Durum zaten bunu gösteriyor. Çünkü neden? İzmir'e yapılan bir şey yok. Hep söylemden ibaret. Yani şu ana kadar başlayıp da bitmiş bir tane proje yok" diye konuştu.