Haber/ Didar DEMİRCİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görevli memurun PKK soruşturması kapsamında tutuklanmasıyla İzmir siyasetinde de soğuyan tartışmalar yeniden alevlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi AKP Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, sosyal medya hesabından “CHP'li belediyeler, ülkemiz için bir güvenlik sorunu haline büründü. İzmir Büyükşehir Belediyesinde görevli memur PKK soruşturması kapsamında tutuklandı. Şehrimizi ve günlük hizmetlerimizi emanet ettiğimiz kurumun terörle anılması hepimizi çok üzmüştür” mesajını verdi.

ÖZELLİKLE BAYRAKLI BELEDİYESİ…

PKK soruşturması kapsamında tutuklanan İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanı hakkında AKP’den bir başka eleştiri de AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sefa Şahin’den geldi. Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda özellikle Bayraklı Belediyesini hedef aldı. AKP’li Şahin, şu sözleri kaydetti:

“CHP’li belediyelerde terörist istihdam etmek normal oldu. CHP, 2019 seçimlerinde, HDP ittifakı ile kazandığı belediyelerde, bedel ödedikleri ortaya çıkmaya başladı. Dün İstanbul, bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde, milletin parası ile terörist çalıştırdıkları ortaya çıktı. Bu, Büyükşehir Belediyesi. Yakında ilçe belediyelerinde de göreceğiz kimlere ne kadrolar verildiğini. Özellikle CHP’li Bayraklı Belediyesi’nde.”