AKP İzmir İl Başkanlığı'na, milletvekilliği aday adaylığı için iki günde 80 kişi başvuruda bulundu. Başvuru yapanlar arasında ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'ten, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği eski öğretim üyesi Prof. Dr. Nurselen Toygar'a, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski başhekimi olan, aynı hastanenin Genel Cerrahi bölümünde görev yapan Op. Dr. Mehmet Bayındır'dan, AKP Konak eski İlçe Başkanı Temel Yıldırım'a kadar birçok isim yer aldı.

AKP İzmir İl Başkanlığı'nda ikinci gün, aday adaylığı için baş döndüren bir trafik yaşandı. 24 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde aday olmak isteyenler, başvurularını teslim etti. İzmir İl Başkanlığı'na 2 günde toplamda 80 başvuru yapıldı. Başvuruların 36'sı birinci bölgeden, 38'i ise ikinci bölgeden gerçekleştirildi. Yapılan 6 başvuru ise il dışı. Aday adaylık başvurusunu yapanlar ve dikkat çeken isimlerden biri Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi eski öğretim üyesi Prof. Dr. Nurselen Toygar. Toygar, 2015 genel seçimlerinde de AKP'den aday adayı olmuştu. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski başhekimi olan ve aynı hastanenin genel cerrahi bölümünde görev yapan Operatör Doktor Mehmet Bayındır da adaylık başvurusunu İl Başkanlığına teslim etti. Milletvekilliği hayali ile yola çıkan bir diğer isim ise AKP Konak eski İlçe Başkanı Temel Yıldırım. Birçok partili ile il binasına gelen Yıldırım, aday adaylığı başvurusunu resmen yaptı. İl Yönetimi'ndeki görevinden istifa eden Nilüfer Karadal da aday adaylığı başvurusunu yapan isimler arasında yer aldı.

AKP, aday adaylarının başvurlarını 29 Nisan Pazar akşamına kadar kabul edecek. Alınan başvurular, 30 Nisan Pazartesi günü Genel Merkeze gönderilecek.