AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2.5 aylık Koronavirüs (Covid-19) arasının ardından İstanbul’dan Ankara’ya döndü.

Bu süreçte video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği MGK, MYK ve kabine toplantılarının artık yüz yüze gerçekleştireceği, toplantılarda maske, mesafe ve temizlik tedbirleri uygulanacağı öğrenildi.

ANKA Haber Ajansı’nın haberine göre Erdoğan’ın başkanlık edeceği AKP MYK toplantısına katılacaklara 1 gün öncesinden Covid-19 testi yapılacak.

AKP MYK toplantısının sosyal mesafe dikkate alınarak her zamanki yerde değil, 60 kişilik salonda yapılacağı bildirildi.

TOPLANTININ GÜNDEMİ

AKP MYK toplantısında, açık alanlarda yapılması planlanan kongre süreçleri, baroların ve meslek örgütlerinin yapısını değiştiren düzenleme ve Meclis takviminin değerlendirileceği öğrenildi.

30 Ocak’tan bu yana gerçekleşmeyen MGK toplantısında ise Libya ve Suriye ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler olmak üzere bölgesel konular ele alınacak. “Terörle mücadele operasyonlarının” da değerlendirileceği öğrenilen MGK'nın gündeminde Koronavirus de olacak. Salgınının dünyaya ve Türkiye'ye etkileri ile, aşı ve ilaç çalışmaları da MGK'nin gündeminde olacak.

Perşembe günü yüz yüze gerçekleşecek kabine toplantısında ise normalleşme kapsamında 65 yaş üstü ve 18 yaş altına getirilecek esnetme önerileri, 15 ilde hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasakları, sektörlerdeki son durum ele alınacak.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda mart ayından bu yana duran toplu etkinliklerin ise bir süre daha gerçekleşmeyeceği belirtildi.