AKP Genel Merkezinde, son dijital teknolojik yeniliklerle donatılmış ‘Dijital Medya Takip Merkez’  ismiyle yeni bir ofis kuruldu. Ofisini tanıtımını yapan AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, siyasi partilerin ‘kaçınılmaz olarak’ medya takibi yapması gerektiğini söyledi.

İki farklı çalışma yapılacak

Dijital Takip Merkezi’nde iki farklı çalışma yaparak hem içerik üreten hem de içerik takibi yapan bir merkez oluşturduklarını anlatan Ünal, çok amaçlı bir stüdyo oluşturarak diğer yandan internet ortamının takibini oluşturacak bir mekan tasarladıklarını aktardı.

Ünal, Avrupa’da Fransa ve Almanya’nın da internet ortamındaki dezenformasyona ilişkin bazı önlemler aldığını belirterek, şunları söyledi:

“Dijital Takip Merkezi, ciddi bir dezenformasyonla mücadeleyi de aslında sağlamış oluyor. Biz burada gerçek kişilerle 2 milyon 100 bin teşkilat mensubumuzla aslında bir çalışma yürütüyoruz. Hem içerik takibi, il il ve ilçe ilçe, hem de bir içerik üretimi oluşturmuş oluyoruz. Çünkü siyasi partilerin de kaçınılmaz olarak dijital dönüşüme uyum sağlamaları ve iletişimin bu kadar akışkan hale geldiği bir ortamda kendi siyasal iletişimlerini en doğru şekilde yapmaları gerekiyor.”

2 Milyon 100 bin parti üyesi kullanıyor

Ünal, 2018 yılında oluşturdukları Dijital Genel Merkez üzerinden Türkiye’nin 81 il ve ilçelerinde 2 milyon 100 bin parti üyesinin kendi içinde haberleştiği ve veri paylaşımında bulunduğu bir ağ oluşturduklarını, Dijital Medya Takip Merkezi’nin aslında kalbinin dijital genel merkezlerinden oluştuğunu ifade etti.

Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu stüdyoyu her bir milletvekilimizin kişisel hesaplarında kullanacakları içerikleri üretmesi için kurduk. Milletvekillerimiz, MYK ve MKYK üyelerimiz buraya gelip kendi programlarını yapabilecekler. Artık günümüzde her bir siyasinin YouTube kanalı, Instagram, Facebook ve Twitter hesabı var ama bu hesaplarda kullanacağı içerik üretimi konusunda kaçınılmaz olarak sorun yaşıyorlardı.” ifadelerini kullandı.