AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İç Anadolu Bölgesi’ndeki illere ait hemşehri derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Şengül, "İzmir'de, dünyadaki ender kentin sahip olduğu bir potansiyel var. Ancak İzmir bulunması gereken yerin çok altında" dedi.

Balçova’daki bir restoranda gerçekleşen buluşmaya AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün yanı sıra çok sayıda dernek temsilcisi de katıldı. Buluşmada, AKP İzmir İl Başkanlığı tarafından İç Anadolu Bölgesi’ndeki kentler için özel olarak hazırlanan 7 dakikalık film de gösterildi. Yerel seçim öncesinde İzmir’in sorunlarını analiz ederek projeler hazırladıklarını belirten Şengül, "İzmir’de, dünyadaki ender kentin sahip olduğu bir potansiyel var. Ancak İzmir bulunması gereken yerin çok altında. Uzun süredir iktidarda olan yerel yönetimin sarıldığı 4 argüman var. Atatürk, Cumhuriyet, yaşam tarzı ve ‘Hükümet İzmir’i cezalandırıyor’ söylemi üzerinden siyaset yapıyorlar" diye konuştu.

'ATATÜRK BİZİM LİDERİMİZ, BELİRLİ BİR ZÜMREYE AİT DEĞİL'


Şengül, şöyle devam etti: “Cumhuriyet kurulurken atalarımız ve dedelerimiz hep birlikte savaştı. Cumhuriyet kimsenin tekelinde değil, hepimizindir. Atatürk bizim liderimizdir, o da belirli bir zümreye ait değildir. Yıllardır Atatürk’ün mirasını yiyip, kendi beceriksizliklerini örtmeye çalışıyorlar. İstanbul, Ankara ve Antalya’da AKP'li belediyeler mevcut. Burada kimin yaşam tarzına müdahale edildi? Bir tane örnek bile veremezler."

'DAVA AÇTILAR, İPTAL ETTİRDİLER'


Hükümetin İzmir’i cezalandırdığı ve yatırımları engellediğine yönelik söylemlerin de gerçek dışı olduğunu dile getiren Şengül, "İzmir’e yapılan katkılar, batıdaki birçok ilimizden daha fazla. Projelerin engellenmesi söz konusu değil. İzmir’e, 70 milyar TL ile Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımını gerçekleştirdik. Bunlar yapılmasa, İzmir’in tüm damarları tıkanmış olurdu. İzmir’de, trafiğin rahatlaması için Körfez Geçiş projesini yapmak istiyoruz. ‘Biz karşı değiliz’ diyorlar ama arka planda organize olup dava açıyorlar, projeye karşı duruyorlar. İzmir’e ucuz konut üretmemiz gerekiyor diyoruz. 50 bin konut yapmak istiyoruz. Ama davalar açıldı, birçok imar planlarını iptal ettirdiler. Biz bunu iktidar partisine yaptırmayalım, eğer yaparlarsa prim sağlarlar diyorlar. Tüm bunlara rağmen İzmir için ciddi projeler hazırlıyoruz" diye konuştu.