AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 15 Temmuz'un ikinci yıldönümünde İzmirliler'e, Konak Meydanı'ndaki 'Demokrasi Nöbeti'ne katılma çağırısı yaptı.

İzmir Valiliği'nin organize ettiği Demokrasi Nöbeti için çağrıda bulanan Şengül, "15 Temmuz 2018 Pazar Günü saat 20.00'de başlayacak olan demokrasi nöbetine tüm İzmirlileri davet ediyorum" dedi. Şengül, "Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), 15 Temmuz 2016 yılında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ülkemizi ve milletimizi hedef alan kanlı darbe girişimi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başkomutanlık unvanıyla 'Milletimizi meydanlara davet ediyorum' çağrısı üzerine meydanları FETÖ'cülere bırakmak istemeyen aziz milletimiz sokaklarda ve meydanlarda demokrasi nöbeti tutarak ülkesine sahip çıktı. 15 Temmuz gecesi sayısız kahramanlık destanları yazıldı.

Kadın erkek demeden yediden yetmişe milyonlarca vatandaşımızın Türkiye'nin dört bir yanında vatan nöbetinde birleşmesi üzerine, Çanakkale ruhuyla hareket eden aziz milletimiz bu hainlere fırsat vermedi ve başaramadılar. O gece Türk halkı darbeye karşı adeta bir destan yazarak kendi kaderine el koydu ve ezanlarla, salalarla Türkiye yeniden dirildi. Kanlı darbe girişimi gecesinde tankına tüfeğine sahip çıkan, ülkesini savunan Türk halkımız, 250 vatandaşını şehit verdi. Onlar bizim demokrasi kahramanlarımız, onlar bizim demokrasi şehitlerimiz olarak adını tarihe yazdırdı" dedi.