AKP'li kadın belediye meclis üyelerinin, ilçe belediyelerine evlenmek için başvuran çiftlere belediyeler tarafından eğitim verilmesini içeren önergeleri, Bayraklı, Buca, Konak, Selçuk, Karşıyaka ve Karabağlar ilçe meclislerinde gündeme alındı.  Selçuk Belediyesi'nde CHP'li meclis üyelerininin de imzası ile verilen önerge, ileriki günlerde diğer ilçe belediye meclislerine de sunulacak.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ, kadına şiddet ve kadın cinayetleri karşısında ilgili her kurum ve kuruluşun şiddetle mücadelede önleyici ve koruyucu tedbirleri alma konusunda etkin olması ve birlikte hareket etmesi gerektiğine inandıklarını söyledi. Yerel yönetimlerin, bu hassas konuda devlet politikalarını destekleyen uygulamaları hayata geçirmesi gerektiğini belirten Büyükdağ, "Güçlü bir toplum güçlü bir aile yapısından geçer. Bu nedenle, aile kurumunu oluşturacak bireylerin eğitimini önemsiyoruz. Aile Danışma Merkezleri'nin de hayata geçirilmesi gerekiyor. AKP olarak 18 yıldır devlet politikamızda kadını destekleyen, şiddet ve aile birliğinin sağlıklı temellere kavuşmasını amaçladığımız pek çok somut adım attık. Bu önergeyle de İzmir'de yerel yönetimler noktasında bir ilke imza atmış olduk. Gösterilen duyarlılıktan da mutluyuz" diye konuştu.

Kadına yönelik şiddetin fiziksel, duygusal, ekonomik ve sosyal etkilerinin sadece kadınlar üzerinde değil, çocuklar, aileler ve toplumda da kendini gösterdiğine dikkat çeken İl Kadın Kolları Başkanı Büyükdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri dünyanın meselesi. Oysa, bizim inancımızda kadın şevkatin ve sevginin birleştirici unsurudur, kadına el kalkmaz. Ancak son dönemde yaşanan kadın cinayetleri ve şiddet olayları, önlemlerimizi artırmayı gerekli kıldı. Bayraklı, Buca, Konak, Selçuk,Karşıyaka ve Karabağlar ilçe meclislerinde belediyelerin evlilik öncesi eğitim uygulamasını başlatması için verdiğimiz önergeler gündeme alındı. Selçuk Belediyesi'nde ise CHP'li meclis üyeleri ile birlikte verdik önergeyi. Önümüzdeki günlerde diğer ilçe belediye meclislerine de sunacağız. Belediyelerin stratejik planlarında kadınlarımıza yönelik etkinlik, faaliyet ve projeleri yakından takip ediyoruz. Onların her alanda belediyelerce de desteklenmesi için gereken neyse yapacağız." (DHA)