AKP, Siirt, Adıyaman, Denizli, Zonguldak, Karabük, Bartın, Samsun ve Yalova'nın bazı ilçelerinde seçim sonuçlarına itirazda bulundu.

AKP Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, parti binasında düzenlenen basın toplantısında, Siirt'teki 12 belediye başkanlığından 7'sini partilerinin adaylarının kazandığını söyledi.

AKP Genel Merkezince kurulan Sonuç Alım Sistemi (SAS) ile takip edip sonuçları değerlendirdiklerini belirten Çalapkulu, "Bu sonuçlarla İlçe Seçim Kuruluna giden sonuçlar arasında karşılaştırma yaptığımızda ciddi farklılık ortaya çıkmış oluyor. Yapmış olduğumuz tespitler ve tutanaklarla yapılan karşılaştırma sonucunda Siirt Belediye Başkanlığında 1000 oyun altında rakibimizle bir fark söz konusu." dedi.

Çalapkulu, sistemlerine göre seçim sonucunu etkileyebilecek 4 bine yakın oyun da geçersiz sayıldığına dikkati çekerek seçim sonuçlarıyla ilgili verileri değerlendirip listelediklerini ve itiraz sürecini başlattıklarını bildirdi.

Denizli'nin 3 ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz

Denizli'nin Babadağ ilçesinde kesin olmayan sonuçlara göre CHP'nin adayı Ali Altı, rakibi AKP'li Salim Demirezen'den 17 oy fazla alarak, seçimi kazandı. 

Ali Altı 1720, Salim Demirezen ise 1703 ol aldı. 

Honaz ilçesinde ise CHP adayı Yüksel Kepenek, 9 bin 389 oy ile rakibi AKP'li Turgut Devecioğlu'ndan 8 oy fazla alarak seçimi önde tamamladı. 

Bu sonuçların ardından AKP İl Başkanlığı ilçe seçim kurullarına başvurarak, 2 ilçede oyların yeniden sayılmasını istedi.

Zonguldak'ta 2 beldede seçim sonuçlarına itiraz

AKP Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Devrek ilçesi ile Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe ve Saltukova beldelerinde seçim sonuçlarına itirazda bulunduklarını söyledi.

Tosun, yaptığı açıklamada, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, Devrek ilçesi ile Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe ve Saltukova beldesinde oylarda tutarsızlık olduğunu söyledi.

Karabük'te merkez ve Safranbolu'da belediye meclis sonuçlarına itiraz

AKP Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, Karabük merkezde belediye başkanlığı ile Safranbolu'da belediye meclisi sonuçlarına itiraz ettiklerini bildirdi. 

Altınöz, yaptığı açıklamada, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçların açıklandığını hatırlattı.

Geçersiz oylar fazla olduğu gerekçesiyle Karabük merkez belediye başkanlığı ile Safranbolu'da belediye meclisi sonuçlarına itiraz ettiklerini aktaran Altınöz, "2 bin 600'e yakın geçersiz oy varmış. Bu nedenle Genel Merkez ile görüşerek ve onay alarak itirazda bulunduk." dedi. 

Bartın'da itiraz üzerine oylar yeniden sayılıyor

AKP ve MHP'nin, Bartın belediye başkanlığının resmi olmayan seçim sonuçlarına itirazda bulunması üzerine geçersiz olarak kayıtlara giren oylar yeniden sayılıyor.

AKP Bartın Belediye Başkan adayı Yusuf Ziya Aldatmaz, yaptığı açıklamada, il merkezindeki seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini söyledi. 

Aldatmaz, gayret, samimiyet ve tevazu içinde seçim çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, seçmenlerin de sandık başına giderek iradesini ortaya koyduğunu söyledi. 

Samsun'da seçim sonucuna itiraz 

AKP Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, yaptığı açıklamada, Atakum'da ilçe belediye başkanlığı ile ilçe belediye meclis üyeliği yönünden itirazlarını ilçe seçim kuruluna verdiklerini söyledi.

Bu kapsamda tüm sandıkların yeniden sayılmasını talep ettiklerini anlatan Aksu, milletin iradesinin sandığa yansımasını amaçladıklarını vurguladı.

Yalova'da seçim sonuçlarına itiraz

AKP Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, AKP Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova Milletvekili Meliha Akyol ve Yalova belediye başkan adayı Yusuf Ziya Öztabak ile parti binasında basın toplantısı düzenledi.

Bağatar, Yalova Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarıyla ilgili incelemelerde bulunduklarını belirterek, toplantının ardından İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulunacaklarını ifade etti.

Adıyaman'ın 3 ilçesi ile 1 beldesinde itiraz

AKP Adıyaman'ın Tut, Sincik ve Kahta ilçeleri ile Bölükyayla beldesinde seçim sonuçlarına itiraz etti.

AKP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Tut ilçesinde CHP adayı Mehmet Kılıç, Sincik ilçesinde bağımsız aday Mehmet Buz, Kahta ilçesinde Saadet Partisi adayı İbrahim Yusuf Turanlı ve Kahta ilçesine bağlı Bölükyayla beldesinde MHP adayı Gaffari Akkuş'un kazandığı kesin olmayan seçim sonuçlarına ilişkin itiraz dilekçelerini ilçe seçim kurullarına verdi.