AKP Sözcüsü Ömer Çelik, ABD'li rahip Brunson'ın serbest bırakılmasıyla ilgili olarak, "Yargısal akış tamamlandı ve tahliye edildi. Karşı taraf da bunu temyize götüreceğini söyledi. Türkiye dayatmalara teslim olmamıştır. Dayatmalar karşısında serbest kaldı eleştirisi temelsiz" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik Adana'da gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

ABD'li rahip Brunson'ın serbest bırakılmasıyla ilgili konuşan Çelik, "Yargısal akış tamamlandı ve tahliye edildi. Karşı taraf da bunu temyize götüreceğini söyledi. Türkiye'de maalesef bu tip olaylar olduğunda muhalefetin belli kesimleri, Türkiye Cumhuriyeti'ni savunmak yerine derhal dışarıyla birlikte saf tutuyorlar. Türkiye dayatmalara teslim olmamıştır. Dayatmalar karşısında serbest kaldı eleştirisi temelsiz. Türkiye Cumhuriyeti'ni tehdit etmek kimsenin hakkı değil. ABD hukuka uymayan tavır sergiledi, Türkiye taviz vermedi" dedi.

"İTTİFAK ÇALIŞMASINDA AKSAMA YOK"


Çelik, "İttifakla ilgili çalışmalar devam ediyor. Kendi doğal akışı içinde konu devam ediyor, bir aksama söz konusu değil" diye konuştu.

"KAŞIKÇI OLAYININ ÜSTÜ ÖRTÜLEMEYECEK"


Kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturmasında olayın açığa çıkması için çalışmaların devam ettiğini belirten Çelik, "Bu çok vahim bir meseledir. Saygın bir gazetecinin öldürülmesiyle ilgili son derece spekülatif iddialar var. Bazı isimler üzerinde yoğunlaşma vardır, bunların hepsi iddiadır, güçlü bir şekilde soruşturulacaktır. Asla affedilemeyecek, asla üssü örtülemeyecek bir eylemdir. Bu eyleme karışanlar varsa kuşkusuz bunun ağır sonuçları olur" ifadelerini kullandı.