Konak Meclisi'nde içkili yerlerin güncellenmesine ilişkin rapor, AKP Grubu'nda görüş ayrılığına neden oldu. AKP'li Şanlı, grubunun red verdiği komisyon kararına çekimser kaldı, "Grubum buna evet demeliydi" dedi.

Haber / Umut KARAKOYUN

Konak Belediye Meclisi, Sema Pekdaş'ın başkanlığında ilk oturumunu tamamladı. Meclisin gündemini belirleyen ise Mayıs ayından bu yana komisyonlarda görüşülen içkili yerlerin güncellenmesine dair karar oldu. İlçe sınırları içinde yer alan içkili bölgelerin güncellenmesine ilişkin komisyonlardan gelen rapor, mecliste tartışma yarattı. Özellikle AKP Grubu içerisinde fikir ayrılığına neden olan komisyon kararı, AKP'li Ömür Şanlı ile grubunun ters düşmesine neden oldu. Başkan Sema Pekdaş, Konak Kaymakamlığı'ndan gelen talep üzerine alanların güncellendiğini açıklayarak; “Turizm çok faydalı bir şeydir ve kültürdür. İçki içmek de bir kültürdür. Buna inanan ve bu tür yaşayan insanlar da vardır. Kaymakamlık da böyle düşünmüştür. Şehrin içki ruhsatına uygun yerlerinde içki ruhsatının alınabileceğini belirtmiştir” dedi. AKP Grup Başkanvekili Sait Başdaş, “Biz içki düzenlemesine karşı değiliz. Yerler belli değil. Yerleri belli olsun biz de evet deriz” cevabını verdi. Bunun üzerine Pekdaş, “Kaymakamlık yerleri belli olmayan bir rapora mı onay vermiş?” diye konuştu. Pekdaş sözlerine, “Planlarda tek tek, sokak sokak belli. Eski devam eden yerler belli, yeni ilave edilen yerler belli. Kaymakamlık tek tek inceleyerek onay verdi” dedi.

ÇOK ÜZÜLDÜM

Daha sonra söz alan AKP'li Sait Başdaş, “Komisyon toplanırken komisyon üyesi iki arkadaşımız çağrıldı mı? Yerler belli olsaydı biz evet derdik” deyince bu kez rapora çekimser oy veren AKP'li Ömür Şanlı söz aldı. Grubunun iddialarının aksine bir açıklama yapan Şanlı; “Çağrılmadı diye bir şey yok. Ben grup başkanvekilimize defalarca izah etmeye çalıştım. AKP grubunun burada evet demesini isterdim. Sonuçta bu esnafı sevindiren bir şey” dedi. AKP Grubunun ret oyu vermesine dair de görüşlerini paylaşan Şanlı, grubunun bu kararına karşı çok üzüldüğünü belirtti. Kendi grubunun bu karara evet demesi gerektiğini dile getiren Şanlı'ya yanıt da yine AKP Grup Başkanvekili Başdaş'tan geldi. Başdaş; “Ömür Şanlı arkadaşımız komisyona geldiğinde neden imza vermemiş” sözleri ile eleştiride bulundu.

Gaziler Caddesi hassasiyeti

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise tartışmalara nokta koydu. Konak Kaymakamlığı'nın özellikle Basmane Gaziler Caddesi'nde varolan yerlerin haricinde yeni yerlere içkili mekanların açılmamasını istediğini belirtti. CHP’li Meclis Üyesi Emrah Karamustafaoğlu da söz alarak, AKP Grubunu içkili yerlere dair önyargılı olmakla suçladı. Karamustafaoğlu; “İçkili yer meselesi olduğu için ön yargılı davranıyorsunuz. Bizim konumuz olmamasına rağmen imar komisyonunda bile konuşuldu. Ruhsatı meclis vermez. Nasıl ruhsat verildiğini zannediyorsunuz? Yetkimiz yok. Yetki müdürlüklerdedir” ifadelerini kullandı. Tartışmaların ardından komisyondan gelen karar AKP Grup üyesi Ömür Şanlı'nın çekimser oyuna ve AKP Grubunun ret kararına karşı oy çokluğuyla kabul edildi.