CHP Esnaf Masası heyeti, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında Kocaeli’de; esnaflar başta olmak üzere odaları, sivil toplum kuruluşlarını, meslek örgütlerini ziyaret ediyor.

Esnaf ziyareti öncesi gündemi dair açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TRT atamalarını eleştirerek “TRT’ye günümüzün Goebbels’ini yani Pergoleci’nin ekibini getirmişler. Hem muhafazakarlık yapıp hem de kamunun imkanlarıyla haramla beslenen ekiplerle devlet kurumlarına çöküyorlar. Hepsinin tek çıkış noktası, SETA Vakfı ve Pergoleci’nin ekibi” diye konuştu.

‘BİRİLERİ ZENGİNLEŞİRKEN BAŞKALARI ÇÖPTEN YEMEK TOPLUYOR’

15 Temmuz darbesinin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen siyasi ayağın ortaya çıkmadığını belirten Ağbaba, “TSK, bir tarikata, bir terör örgütüne teslim edilmiş. FETÖ-AKP koalisyonu TSK’ya düşmanın yapamadığını yapmıştır” ifadelerini kullandı. “Türkiye o kadar ilginç bir ülke ki, bir taraftan insanlar zenginleşirken bir taraftan insanlar çöpten yemek topluyor” diyerek pandemiden bu yana 140 bin esnaf kepenk kapattığını söyledi.

'BUNLARIN EN SEVDİĞİ ŞEY DOLAR VE EURO'

Belediyeler aracılığıyla verilen gri pasaportla yurt dışına insan kaçırılmasıyla da ilgili Ağbaba şunları söyledi: “İtibar bir ülkenin pasaportuyla da ölçülür. Kocaeli Kandıra Belediyesi’nde gri pasaportla insan kaçırıldı. Bu skandal, ilk olarak Malatya Yeşilyurt Belediyesi’nde ortaya çıkmıştı. Adana Karataş’ta da mehter takımını yurtdışına yollamışlardı, ilginç olan ise Karataş’ta mehter takımı yoktu. Şimdi Kandıra Belediyesi’ni de kutluyorum. Onlar da pandemide 50 yaş ortalamasında insanları boksör olarak yollamış. Üstelik Kandıra Belediyesinin yurtdışına gönderdiği boksörler Kandıra’da yaşamıyor. Yazıklar olsun size. Belediye başkanı ‘benim haberim yok’ diyor. Senin imzanla bu iş yapılmış, bunu nasıl düşünmezsin. Bu iş parasız olmaz. Bunların en sevdiği şey, dolar ve euro. Pasaportumuzun itibarını böyle bitirdiler.”