CHP İzmir İl ve ilçe örgütleri, Çanakkale'de yarın başlayacak olan Adalet Kurultayı'na katılmak için kente akın edecek. Kurultay 26-29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

CHP'nin Çanakkale'de düzenleyeceği Adalet Kurultayı yarın başlıyor. Türkiye'nin dört bir yanından programa katılımların sağlanması beklenirken, İzmir İl Örgütü'nün de Çanakkale'ye çıkarma yapacak. CHP İzmir İl Sekreteri Birgül Değirmenci, ilçelere yazı göndererek partililerin kurultaya katılımının sağlanmasını istediklerini söyledi. Her ilçenin kendi imkanları ile Çanakkale'ye araç kaldıracağını açıklayan Birgül Değirmenci, İzmir'den gidenlerin genelde akşam kente geri döneceğini, programların günübirlik olarak düzenlediğini ifade etti. Kurultayın yapılacağı ilk gün olan 26 Ağustos'ta; CHP İzmir İl Örgütü, ilçe örgütleri, gençlik ve kadın kolları tam kadro şeklinde Çanakkale'de olacak. CHP İzmir İl Yönetimi ise kurultaya gitmek için özel olarak araç kiralamadı. Yönetim, bulunduğu ilçelerden kaldırılan araçlarla ya da kendi imkanlarıyla programa katılacak. Gençlik kolları üyelerinin bir kısmı ise, Çanakkale'deki çalışmalara destek için programdan önce Gelibolu'ya gönderildi.

8 ANABAŞLIK OLACAK

Öte yandan Adalet Kurultayı hazırlıklarında sona gelindi. Kurultay’ın 8 ana başlığı var. Bunlar; mahkemede adalet, devlette adalet, seçimde adalet, geçimde adalet, inançta adalet, eğitimde adalet, yaşamda adalet ve medyada adalet olacak. Kurultay'da uzmanların yanı sıra adaletsizliğe uğrayan herkesin katılabileceği Kurultay’da daha çok 'çözüm arayışları' konuşulacak. Kurultay programına göre her gün sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum yapılacak. Her oturumda bir adaletsizlik başlığı tüm yönleriyle ele alınacak. Oturumlar Kurultay katılımcılarının kendi ağızlarından yaşanmış, çarpıcı adaletsizlik öyküleriyle açılacak. Ardından uzmanların katıldığı bir ana panel yapılacak. Ayrıca bu konu başlıkları içinde alt başlıklar belirlenerek atölye çalışmaları ve beyin fırtınaları gerçekleştirilecek. Her oturumun sonunda yapılan çalışmalarla ilgili bir sonuç bildirgesi hazırlanacak. Ardından bu bildirgeler bir araya getirilerek Adalet Kurultayı’nın sonuç bildirgesi haline getirilecek. Kurultaya çeşitli partilerin temsilcileri, sendikalar, oda ve derneklerin yanı sıra adalet arayanlar katılacak. . Umut KARAKOYUN