Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, yaptığı açıklamada "Türkiye'nin vergi kararı üzücü ve yanlış yöne giden bir adım. Erdoğan ve Türkiye, rahip Brunson'a çok haksız davrandı. Brunson serbest bırakılsa bile vergiler indirilmeyecek" dedi.

Sözcü Sanders, TL'nin dolar karşısındaki değer kaybına ilişkin bir soruya ise,“ Türkiye’deki ekonomik durumu ve liradaki düşüşü yakından takip ediyoruz. Bu uzun süredir devam eden bir sürecin sonucu. Amerika’nın attığı adımların bir sonucu değil.”

Sarah Sanders, "Rahip Brunson’in bırakılması durumunda Türkiye’ye ek ithalat vergileri kalkmayacak. Bu mesele ayrı. Bizim ulusal güvenliğimizle ilgili Fakat Brunson’in serbest kalması durumunda Türk yetkililere uygulanan yaptırımları kaldırmayı düşünürüz” diye konuştu.

Sanders ayrıca, "Türkiye’ye uygulanan çelik gümrük tarifesi güvenlik gerekçeleriyle alındı. Bu nedenle Rahip Brunson’un durumuyla ilgili değil" ifadelerini kullandı.

PENCE: TÜRKİYE TRUMP'IN KARARLILIĞINI TEST ETMEMELİ


Türkiye’nin bir dizi ürün kaleminde ABD’ye ek vergi uygulama kararı alması ve Pastör Brunson’ın ev hapsine itirazın reddedilmesi sonrasında, Washington’dan peş peşe açıklamalar geliyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders’ın ardından, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de Ankara’yı hedef alan bir açıklama yaptı. Pence, “Türkiye, Trump’ın kararlılığını test etmese iyi eder” mesajını verdi.

Pence, Twitter’dan arka arkaya paylaştığı iki mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Pastör Andrew Brunson Türkiye’de tutulan suçsuz bir adam ve adalet, serbest bırakılmasını gerektiriyor. Türkiye ABD Başkanı’nın, yabancı ülkelerde haksız yere hapsedilen Amerikalıların evlerine, ABD’ye dönmeleri yönündeki kararlılığını test etmese iyi eder.

ABD başkanı ve ben, Pastör Brunson serbest bırakılıp ABD’deki ailesine, dostlarına ve kilisesine dönene kadar pes etmeyeceğiz. Her bir Amerikalı, bu inançlı adam evine gelene dek Pastör Brunson ve eşi Noreen için dua etmeli.” BİRGÜN