Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD'nin elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların iPhone'u varsa öbür tarafta Samsung var, kendi ülkemizde Venüs var. " dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'ye yönelik açık bir ekonomik saldırı var. Eskiden bu işler daha sofistike daha dolaylı yollardan yapılırdı şimdi bodoslama bir şekilde üzerimize geliyorlar. Yapacağımız iki şey var; bunlardan biri ekonomik diğeri siyasi tavırdır" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından ATO Congresium'da düzenlenen "İktidarının 16. Yılında AKP Sempozyumu"nda konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"AKP ve AKP dönemini anlamanın bugünlerde çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Biz en başından beri AKP'yi milletimizin partisi olarak gördük ve öyle tanımladık. AKP'nin tarihi milletimizin tarihi kadar eskidir. Cumartesi günü yapacağımız büyük kongremizde bu konuyu enine boyuna kamuoyumuzla paylaşacağız. AKP'yi anlamak için önce Türkiye'yi Türk milletini anlamak gerekir.

Türkiye'ye yönelik açık bir ekonomik saldırı var. Eskiden bu işler daha sofistike daha dolaylı yollardan yapılırdı şimdi bodoslama bir şekilde üzerimize geliyorlar. Yapacağımız iki şey var; bunlardan biri ekonomik diğeri siyasi tavırdır. Siyasi duruşumuzu sağlam tutmaktır. Maruz kaldığımız saldırının ekonomimizin gerçek durumuyla bir ilgisi yoktur öyleyse bizim de kendimizi buna göre konumlandırmamız gerekiyor. Son döviz kuru olayına bir bakalım dolar ülkemizin parası karşısında bir anda 4,8 seviyesinden nasıl oldu da 7'lere fırladı? Savaşa mı girdik? İşgale mi uğradık? Hayır. Tam tersine kendi topraklarımızda da bölgemizde de huzurun teminatı bir ülke durumdayız. İş dünyasına sesleniyorum. Ekonomik tehdilere vereceğiniz en büyük cevap işinize dört elle sarılmaktır. Depoları kilitlemenin anlamı yok ihraç, ihraç, ihraç...

ABD'nin elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların iPhone'u varsa öbür tarafta Samsung var, kendi ülkemizde Venüs var.