Haber/ Didar DEMİRCİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purşçu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarıdan ve il başkan yardımcıları Ege Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Ege Mahallesinde esnafı gezip, vatandaşın derdini dinleyen CHP’liler, ardından bir kıraathanede çocuklara oyuncak dağıttı. Kıraathanede yapılan toplantıda ayrıca 2022 yılı için önemli siyasi mesajlar da verildi.

KRİZE 20- 0 YENİK GİRDİK

Ege Mahallesi gezisinin ardından vatandaşla bir araya gelen CHP’li Vekil Özcan Purçu, başta Roman Mahalleleri olmak üzere dezavantajlı mahallelerin hepsinde vatandaşın krize 20-0 yenik girdiğini söyledi. CHP’li Belediyelerin yaptığı gıda yardımlarına ve diğer yardımlara dikkat çekerek konuşmasını sürdüren Purçu, “İyi ki CHP’li Belediyeler var. Bunu her defasında dile getiriyoruz. Artık bu hükümetin toplumuna kalıcı çözümler üretmesi lazım. Özellikle dezavantajlı mahalleler bu çözümü acil bekliyor. Hükümetin 2016’dan beri eylem planı var. Ama bizim mahallelerimize hiç gelmediler ama bakarsanız 28 Milyon Euro para harcadılar” sözlerini kaydetti. Ayrıca 2021’de yaşanan kötü olayları da anımsatan Purçu, 2022 için iyi dileklerde bulundu.

İKTİDARA GELİRSEK BUNU GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Purçu’nun ardından söz alan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Eskiden kiloyla alıyorduk, şimdi gramla alıyoruz. Her geçen gün cebimizden eksiliyor; dolabımızdan, tenceremizden aşımız eksiliyor. 2021 zor geçti ama bu son aylar yaşadıklarımız 2021’in başlarını aratır hale getirdi” diyerek konuşmalarına başladı. Yücel, CHP’nin Roman Stratejik Eylem Planı’na ve Ege Mahallesi’nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesine değinerek, “Bu ülkenin yoksul, güvencesiz yaşayan vatandaşlarını önemsiyoruz. Bu ülkenin kaynakları herkese yeter. Yeter ki belli kişilere kendi yandaşları için değil, tüm vatandaşlar için kullanılsın. Hep bir algı yaratıyorlar. İşte CHP iktidara gelirse sosyal yardımlar kesilecek diye… Ancak İstanbul’da Ankara’da onların yaptığı yardımların kat kat fazlasını CHP’li Belediyeler yaptı. CHP’li Belediyelerle yaptıklarımızı tüm Türkiye’ye yayacağız. İktidara gelirsek bunu gerçekleştireceğiz” diyerek 2022 için iyi dileklerde bulundu.