Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi’nin, haftanın Çarşamba günleri saat 14.00’te düzenlediği panelin bu haftaki konusu, ‘’2018’e Girerken Türkiye Nereye’’ konuşmacıları da CHP Eski Grup Başkanvekili Kemal Anadol ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Burhan Özfatura idi.

Açış konuşmasını Metin Öney’in yaptığı etkinlikte, Burhan Özfatura ilk konuşmacıydı. Eğitimden sağlığa, iç politikadan dış politikaya AKP iktidarının yanlışlarını sıralayan Özfatura, Biz bu sürece seyirci kalırsak; 2018’in bizi daha da karanlığa sürükleyecektir.’’ dedi. Yurdunu, halkını seven tüm güçlerin bir araya gelmesi gerektiğini belirten Özfatura, AKP öncesi ve bugünkü Türkiye’nin durumu gösteren istatistiki bilgileri sundu. Olumsuzlukları ardı ardına sıralayan Özfatura, sorunların çokluğunu fark edince; ‘’Ben ne yapayım? Dert söyletir, aşk ağlatır’’ diyerek konuşmasını bitirdi.
Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi yöneticilerine, düzenledikleri etkinlik nedeniyle konuşmasına teşekkürle başlayan Kemal Anadol, ülkenin 2019 yılında ‘’Başkanlık Sistemi’’ ile yönetilmeye başlayacağını, o zaman milletvekilliğinin hiçbir yaptırım gücü olmayacağını, ülkenin tek adam iktidarına terk edileceğini söyledi. Parlamenter sisteme dönüş için tüm güçleri mücadeleye davet etti.
Söyleşi sonrası Ulusal Eğitim Derneği İzmir şubesi yöneticileri, Türk parlamenterler Birliği İzmir Şubesi yöneticileri Erdal Karademir, Türkan Miçoğulları, Özbek Paşa, Tarihçi Şahap Osman Aras, Kemal Anadol ile birlikte, M. Osman Akbaşak’ın objektifine poz verdiler.