CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında dikkat çeken bir açıklama yaptı. Kendisine saldıran Selçuk Tengioğlu’nun, Ocak ayında İBB’ye giderek Ekrem İmamoğlu’na yönelik suikast planını ihbar ettiğini söyledi.

CHP lideri Özgür Özel, TBMM’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde kendisine yumrukla saldıran Selçuk Tengioğlu’nun daha önce de dikkat çekici bir eylemde bulunduğunu açıkladı. Özel’in iddiasına göre Tengioğlu, 2025 yılı Ocak ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) giderek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik bir suikast planını ihbar ettiğini söyledi.

İş dünyası yasta! Pınar Eczacıbaşı hayatını kaybetti İş dünyası yasta! Pınar Eczacıbaşı hayatını kaybetti

Özgür Özel açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu yılın ocak ayında evlat katili saldırgan İBB'ye gelmiş, 'koğuşta birlikte yattığım arkadaşlara talimat verildi, İmamoğlu'na suikast yapılacak, ihbar etmeye geldim' demiş. Bakın nasıl bir koğuşta yatmış, bu irtibatta olduğu arkadaşları kimmiş? Saraçhane’ye gelecek, kapıyı çalacak, ‘Ben iki evladın katiliyim, 4 yıl önce çıktım içeriden. Koğuş arkadaşlarımla irtibatım devam ediyor. İmamoğlu'na suikast emri aldılar, bilginiz olsun’ diyecek. Savcı Bey, bir baktın mı o koğuşa, o koğuş nerede?İmamoğlu’na suikast yapılacak diyen adam, dün herkesin gözünün önünde ana muhalefet liderine saldırıyor. Bu adamı birileri kullanıyor.”

Saldırgan Selçuk Tengioğlu hakkında daha önce işlediği ağır suçlar nedeniyle kamuoyunda tepkiler oluşmuştu.

Kaynak: Haber Merkezi