İçte ve dışta gelişen olaylar Türkiye’yi her gün yeni bir gündemle karşı karşıya getiriyor. Bu haftada bu trend değişmeyecek gibi gözüküyor. CHP Genel Başkan'ı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında parti meclisi üyeleri,milletvekilleri ve belediye başkanlarının katılacağı "Strateji" belirleme toplantısına, belediye başkanlarının sunumu damga vuracak gibi. Kooperatiflere dayanacak yeni bir üretim anlayışı ile "kendi kendine yeten" illerin oluşturacağı bir "zincir" ile üretici-tüketici arasındaki iletişimi kurarak hem üreticinin malının değerlendirilmesi hem de tüketicinin ucuz ürün almasını sağlayacak bir ekonomik yapı önerilecek.

Bir başka nokta ise Başkan'lara ulaşamama olayı.Yatırımlar için para arayışı içersinde olan belediyeler, BM’de hibe fonlarını yönlendiren Kemal Derviş, Pasifik hibe ve yatırım fonlarında etkili olan Daran Ecemoğlu, Üntay Kozak gibi kişilerle bir ilişki kurma arayışı içersinde değiller. Onlarda Başkan'lara ulaşamıyorlar.

Bir başka konu bu ay başında WV'nın yeni yatırımlarının Türkiye’de mi, Bulgaristan’da mı yapılması olayı. Ağustos ayında karara bağlanacak bu yatırım olayında Kuzey Afrika'dan Hindistan'a kadar geniş bir ihracat alanı bulunuyor. Geçmişte Opel'i bünyesinde barındıran İzmir, bu konuda bir çalışma yapıyor mu? Pasifik Ticaret Konsey Başkan Yardımcısı Yavuz Onay, Çin'in başta Doğu Akdeniz'deki sondaj aramaları olmak üzere bir çok alanda yatırım arayışları içersinde olduğunu,
Akdeniz’de bir üs yeri de dahil olmak üzere öneri beklediklerini belirtti. Bu konuda Hatay’dan Çanakkale’ye kadar olan alandaki belediyelerin bir çalışması var mı?

İklim değişiklikleri ve benzer olumsuz olayların, 2060 yılından sonra dünyanın yaşanmaz hale geleceğini düşünen, bunun için uzayda koloni kurma girişimlerinde bulunan Amazon'un sahibi Jeff Bezos Ege kıyıları ile neden ilgileniyor?

Yeni bir ekonomik model ortaya koyacak belediye Başkanları, bu gelişmeleri de göz önünde bulundurmak zorundadır. Tabi her şeyden önce bunları değerlendirmek için ulaşılabilir olmak gerekir. Yeni koltuklarınız huylarınızı değiştirmesin.