“Ülkede aylarca çiçekyağı kuyruğu bulunduğu halde, ayçiçek yağı tedarikinde sıkıntı olabileceği ihtimalinden korkup marketlere saldıran açgözlüler! Ölün e mi?”

Bu sözlerin sahibi utanmaz, bir ildeki İl Ticaret Müdürü... Sosyal medya hesabından paylaşmış bu iğrenç görüşünü...

İşte AKP iktidarının yöneticisi. Marketlerde ayçiçek yağı kuyruğuna girenleri açgözlülükle itham ediyor, ölmelerini istiyor. AKP'nin halka bakış açısını mı yansıtıyor bu görüş acaba...

Bu utanmaz adam ayçiçek yağı ithalatında dünya birincisi olduğumuzu bilmiyor mu? Peki 6 ay önce 40 lira olan 5 litrelik ayçiçek yağının bugün 130 liraya çıktığından haberi var mı? Haberinin olmadığı bir gerçek daha var hadsizin; 18 litrelik ayçiçeği yağı tenekesinin bazı marketlerde 36 ay vade ile satıldığı.

Şimdi kalkmış 2-3 lira daha ucuza yağ almak için kuyruğa girenleri açgözlülükle suçluyor, ölmelerini istiyor.

Hadi onlar açgözlü(!) Peki ucuz ekmek kuyruğundakiler de mi açgözlü? Buğay ve un fiyatlarına gelen zamları izleyebiliyor musunuz?

'Askıda ekmek' , 'Ucuz bayat ekmek' ve 'Ucuz halk ekmek' kuyruğuna giren vatandaş ne yapsın, açlıktan mı ölsün?

Akaryakıt fiyatlarına ise kuyruk bile dayanmıyor. Benzin eylül ayında 7 lira idi. Bu yazı yazıldığında benzin 19.25, mazot 21.25 lira. Okunduğunda kaç lira olacak kim bilir? Vatandaş benzin kuyruğunda bile 'Acele edelim, sıra bize gelene kadar yeni zam gelecek!' diyor artık.

Raflarda fiyat etiketleri ışık hızıyla değişiyor. Raflardan alınan ürünlerde kasaya gelene kadar geçen sürede zam yapılması olasılığı var. Kasalarda fiyatlardaki değişiklik uzun tartışmalara yol açıyor. Haliyle oralardaki kuyruklar da uzayıp gidiyor.

Hastane kuyruklarına hiç girmeyelim. Hastalara aylar sonraya muayene tarihi alabiliyor. Birçok sağlık birimlerinde hekim ve sağlık çalışanları açığı artmaya devam ediyor. Kaç şehir hastanesi açtıklarıyla övünüyorlar da kaç doktorun yurtdışına gittiği konusuna hiç girmiyorlar.

Ne diyordu Erdoğan; “Bu Ce Ha Pe var ya, ah, ah! Biz bunlardan neler çektik. Yağ kuyrukları, gaz yağı kuyrukları, benzin kuyrukları. Bay Kemal siz kuyrukçusunuz.”

Ne diyelim şimdi? Bu iktidar 'Kuyrukların iktidarı' olarak anılmayacak mı? Bu yönetime 'Kuyrukların Cumhuriyeti' dersek yanılmış mı oluruz?

Ne yapsın vatandaş, kuyruklara girmesin mi? TUİK enflasyonu yüzde 54 olarak açıklamış. Kim inanıyor? Uyanıklar ya, çekirdek enflasyonun içinden gıda ve enerjiyi çıkarmışlar. Akademisyenlerden ve ekonomistlerden oluşan ENAG gerçek enflasyonun yüzde 123 olarak belirlemiş. Aslında TUİK yeni bir dalda da anket düzenlemeli; TÜİK'in verilerine inananların oranı kaç? İnanmayanların oranı kaç? Sürpriz bir sonuç çıkmayacağına inanıyorum.

Bakmayın siz 'Avrupa'da en ucuz benzin bizde' , 'Amerika'da enflasyon yedi kat arttı', 'Almanya bizi kıskanıyor', 'Çiftçimiz 2021 ürün fiyatlarından memnun' gibi AKP masallarına. Gerçekler ayna gibi ortada. Ocak ayında memurlara yapılan maaşın 844 lirası ilk iki ayda erimiş. Asgari ücrete yapılan yüzde 50'lik zam ise Nisan ayı itibarıyla buhar olacak.

Nebati'nin Hazinesi yıl sonu enflasyonunu yüzde 25 olarak belirlemiş. Merkez Bankası tahminleri ise Hazine'den daha cesur(!); yüzde 23.2. Bütün amaç 2023 memur ve emekli maaşlarına çökmek.

İşçi, memur, emekli, esnaf, sanayici, çiftçi, üretici, ev kadını, öğrenci bu iktidarı hiç unutmayacak. Hiçbir zaman bunların memurlarının dediği gibi; 'Ölün e mi?' demeyecek. Ama herhalde; 'Hesap verin e mi?' diyecek...