Herhalde gece yarılarına kadar düşündü, düşündü ve sonunda buldu. Çünkü dikkat çekmek istiyordu. Çünkü konuşulmak istiyordu. Çünkü basın yüz vermiyordu. Zaten basının verecek yüzü de kalmamıştı. Basının imkanı olsa o hakkı kendisine kullanırdı. Komik tiktok videoları da işe yaramayınca çarpıcı açıklamasını yaptı;

“Ofsaytı kaldıracağız”

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'den bahsediyorum. Evet, ciddi ciddi iktidara gelmeleri halinde ofsaytı kaldıracaklarını söyledi. Bu lafı duyup ofsayt gollerden rahatsız olan milyonlar bir anda fikir değiştirip O'nun partisine oy verir mi bilemem. Böyle bir şeyin olmayacağını da iddia edemem, çünkü bir kitle var ki; asla insana güven vermiyor.

Sarıgül aylardır dikkat çekebilmek için çırpınıyor. Hemen eleştirmeyin, parti kurmuşsunuz, yıllardır siyaset yapıyorsunuz ve ne yapsanız nafile... Bir de önünüzde saçmalama konusunda çok başarılı örnekler var.

Nereden biliyoruz?

***

Normalde hiçbir konuda yetkin olmayan insanlar televizyon, ya da sosyal medya aracılığıyla öyle saçma sapan şeyler söylüyor ki; bir anda gündem oluyorlar. E durum böyle olunca hiç kimseden geri kalmak istemiyorsunuz haliyle.

Mustafa Sarıgül'ün neyi eksik...

Dikkat çekmek önemli, dikkat çekmek etkili. En iyi bildiği konu da bu...

Yılmaz Özdil'in en önemli sorunların futbol kadar dikkat çekmediğini konu alan yazısından mı etkilendi bilmiyorum. Aniden futbola daldı... Girişiminin başarısız olduğu söylenemez. En azından bu köşede kendisine bir yer buldu. Yani artı bir...

Baktım suça ortak olan sadece ben değilim. Sosyal medya kaynıyor. Hatta birçok haber sitesi bu açıklamalara yer vermiş.

***

Yanız ortada bir sorun var. Ofsayt sadece bize ait bir kural değil. Birisi bunu Sayın Sarıgül'e hatırlatırsa iyi olur. Ama üslubuyla anlatsınlar şoke olmasın.

Siyasetin durumu bu...

Esasına bakarsanız etrafımız kuşatılmış.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş buyurmuş; “Günaydın demek cahiliye dönemi adeti...”

Yorumu size bırakıyorum...