10 Kasım’da Ulu Önderimiz Atatürk’ü andık bütün yurtta ve İzmir’de. Sevgi ve özlemle. Halkımız yine ona koştu, Anıtkabir’e. Onun ilke ve devrimlerini anlayan on binlerce genç sevgi seli oluşturdu. İzmir’de de pek çok etkinlik vardı.

Güzelbahçe Belediyesi’nin ortak etkinliğine giderken metroda, otobüste Atatürk fotoğraflı kravat takanlar Atatürk posterli spor gömleklerini giymiş çocuklarımız o kadar çoktu ki. Onlarda ülkemizin geleceğinin umut ışıklarını duyumsadım.

O gece Güzelbahçe’de “Geleceğimiz Atatürk İçin Söylüyor” adlı şarkı yarışmasının ikincisinde gençlerimiz gururlandırdı bizleri. Televizyonlarda o ses Türkiye gibi şarkı yarışmaları solda sıfır. Görmenizi isterdim. Gecede çocuklarımı ve gençlerimizi dinleyerek gururlandık, her şarkıda, türküde Atatürk’ü duyumsadık.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce bu yarışmayı Atatürk sayesinde düzenleyebildiklerini vurguladı. Gecede jüri tarafından belirlenen gençlere ödülleri verildi. Bu arada siyah Atatürk posteri giymiş çocuklar salona başları önde müzik eşliğinde sahneye çıktı ve Atatürk’ün temsili naşını taşıyarak anlamlı bir Atatürk oratoryosu sergiledi. Büyük beğeni aldı. Etkinlik İzmir Marşı ile noktalanırken meslektaşım CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen kardeşime teşekkür ettim, geceye çağırdığı için.

Şimdi geçmişe dönelim biraz. Bizler ilk okul sıralarında o günlerin koşulları içinde 10 Kasım’ı bir matem günü olarak biliyorduk hep. Oysa şimdi artık sadece gözyaşı dökerek değil, onu anlayarak gururla anıyoruz.

Atatürk posterli giysi giyen öğrenciye onu tanıyor musun dedim, o yaşta olmasına karşın yaptıklarını anlatıverdi, bir çırpıda. Örnekler çok... Ancak hala Ulu Önder Atatürk tam olarak anlatılmıyor. “Atatürk Selanik’de doğdu. Kız kardeşi Makbule ile karga kovalardı..vs- vs.”

Onun öğretmeni kim ? Bilen az. Demek ki hala yeterince bilinmiyor.

Bu arada Sayın Cumhurbaşkanı'nın Atatürk’ün Samsun’a bir Osmanlı subayı olarak çıktığı konuşması tartışılıyor. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Osmanlı da bizim, cumhuriyet de bizim şeklinde cevap verirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, 10 Kasım’da gençlere onu bir devrimci olarak tanıdıklarını ve bunu her zaman her yerde anımsatacaklarını söyledi.

Sözün özü; onu anlamak, yaptıklarını bilmek gerekir ama yetmez. Türkiye’nin güvenlik, ekonomi ve dış politika başta olmak üzere bütün sorunlarının reçetesi Ulu Önder’de. Atatürk ilke ve devrimlerini bilmekten öte yaşama geçilerek uygulanması gerekiyor. Çünkü Ulu Önderimiz anti-emperyalist ve devrimciydi... Gerisi boş laf...

Haftaya yeniden buluşmak üzere hoşça kalın dostlar.