“Neler oluyor bize”, sevgili İlhan Şeşen’in milenyum bestelerinden… İki binli yılların başında besteleyip Türk müzik piyasasına sunduğu şarkıyı hala ve özel hislerle dinlerim. İyi bir soru olduğunu da belirteyim hemen… İnsan bazen bu soruyu sorarak özeleştirisini yapabilmeli ve yapmalı da!

Hakikaten ya, neler oluyor bize? Bize, yani İzmirli profesyonel futbol takımlarımıza… Gelin, en alttan inceleyelim, hatta yarı profesyonellerden, bölgesel amatör ligden (BAL) başlayalım. BAL temsilcilerimizden Aliağa takımı, ligi çok uzun süre lider götürdü. Bir ara puan farkını dörde kadar da çıkardı. Ne olduysa son üç haftada oldu. Maalesef Aliağa takımı 3.Lig şansını ligin son üç haftasında en yakın rakibi, Kocaeli takımı, Derince Belediyesine armağan etti.

Hali hazırda 3.Lig oynayan Bergama Belediyespor ile yılların Bucaspor’u seneye BAL’da oynayacaklar. Aliağa ile bir takım fazladan profesyonel olur muyuz diye hesap yaparken, Aliağa’nın çıkamayışını bırakın bir kenara, Bergama ve Buca’nın amatöre düştüğüne şahit oluyoruz. Oh ne ala!

Gelelim Süper Lige… Ne emeklerle Süper Lige, yıllar sonra geri dönüş yapan Göztepe’ye… Hala bir umut var ama… Özellikle son haftalarda sürekli bu umuttan bahsettik durduk! Aman dedik! Ne yanlışsa bir an önce düzelsin istedik, düzeltilsin dedik! İstatistikleri bir türlü düzeltemedik! Ligin ikinci yarısında alınan sadece beş puan… Son beş haftada gol bile atamayan ve sadece bir puan toplayabilen bir Göztepe… Göztepe’mizin ligde kalabilme anlamındaki en büyük rakibi de Bursaspor! Bursaspor’un ikinci yarı performansı sekiz puan… Son beş haftasında da aldıkları sadece iki puan var. Yani, dış etkenler anlamında neredeyse her şey Göztepe’nin istediği gibi gelişmiş… Ama içeride sanıyorum başka sıkıntılar var ve son beş hafta çok zor geçecek. Umuyorum kötü bir rüya görmeyiz.

Hemen altlarında, 1.Ligde, Altınordu’muzu da Play-Off’tan uzaklaşmış görüyoruz. Nerede, sonradan şahlanan gençler? Bu yıl, sonradan gelen performanstan eser yok! Bu akşam oynayacakları İzmir derbisi, Altay maçını bile çok zor geçireceklerini tahmin ediyorum. Altay’a da bir pencere açalım; bu sezon oynayacakları kalan maçların tamamını kazansalar dahi Play-Off olmaz gibi geliyor bana… Yılı değerlendireceksek; Altay, başarısını, ligin ilk yarısında bıraktığı puanlarla kaybetti. İkinci yarıdaki performansı mükemmele yakın… Bu anlayış, bana, önümüzdeki sezon için umutlan diyor!

Menemen mi? Sular duruldu gibi gözüküyor, şimdilik… Sanıyorum uyarılarımız dikkate alınmış! Takım şampiyon olup 1.Lig’e adımını atsın, sonra kozlarınızı paylaşırsınız. Bu arada eski başkan Tahir Şahin’in Menemen Belediyespor futbol takımı için geçtiğimiz yıl, Aralık ayında, genel kurul yaparak Anonim Şirket kurduğunu öğrendim. Ancak genel kurulun toplanması ile alınan bu karar, ne kadar uygulandı, bilemiyorum. Ya da şirketleşme tamamlanamadı mı? Tamamlandı ise Menemen Belediyespor şirketin tek ortağı mıdır? Değilse, şirketin büyük ortağı kim? Diğer ortakları kim ya da kimler? Ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesinde de takımın adının hala Menemen Belediyespor olarak yazdığını hatırlatayım. Takım 1.Lig’e çıktıktan sonra, yeni başkan ile eski başkan arasında çıngar çıkar mı, barış mı olur ya da neler olur bilemiyorum! Önce şampiyonluk… Bekleyeceğiz ve göreceğiz.

Dipnot; “Sabır ağrıları dindiren acı bir ot gibidir. Hem can yakar hem de tedavi eder.” Hz. Mevlana