Emeklerin en yücesi insan hayatı kurtarandır - Sunay Akın

Güzel İzmir için gerçekten tek yürektik. Bir lego gibi yıkılan apartmanların enkazında, zamana karşı bütün kurtarma ekipleri, gönüllüler... Yorulmak bilmeyen kahramanlar, hepsi oradaydı. Canları kurtarmanın peşindeydiler. Zamana karşı amansız yarış vardı. TV başında bizler de mucizelerin gerçekleşmesini bekliyorduk. Doğanlar Apartmanı önünde canlı yayındaydı kameralar. Bir anda hareketlenme başladı… Elif… Elif Bebek… Elif Perinçek... 3 yaşındaydı…

Enkaz altındaydı, daha önce anne ve babası çıkartılmıştı. Depremden 65 saat sonra hem de sağ salim çıkartılıyordu enkazdan. Yeni güne bir mucize ile başlıyorduk. Umudun adı iki heceliydi; Elif…

Elini tuttuğu Kurtarma görevlisinin ağzından da şu sözler çıkıyordu; “Sarışın, bembeyaz yüzünü gördüm. Allah’ım bize bağışladı.”

Ekrem İmamoğlu Başkanı'nın twitter paylaşımı da duygularımızı tarife yetiyordu: Elif bu ülkenin birbirine sımsıkı bağlı güzel insanlarının elini tutuyor, dayanışmanın, sevginin, birlikteliğin eli o."

İşte Elif’in kurtarıcısının elini tutması, umudun tarifidir.

***

Kaybettiklerimizin acısı hepimizi hüzüne boğmuş, yüreklerimizi yakıyordu. Kolay kolay kapanmaz yaralar açıyordu. Elif’in sağ çıkması ise, bir mucizeydi mucize! Kendi evladımız kurtulmuş gibi sevinç gözyaşları döküyorduk. Dünyalar bizim oluyordu sanki. Yüreklerimize adeta su serpilmişti!

65'inci saatte gelen mucizeydi Elif Perinçek..

Minik bedeni ile Elif Bebek hepimize umut aşılamıştı, direnmek buydu işte!

Büyük Şair”in dediği gibi; “Yaşama sırası” ondaydı!..

Hoş geldin Elif Bebek hoş geldin…

***

7 saat önce de 14 yaşındaki İdil Şirin kurtarılmıştı. O da 58 saat direnmişti Emrah Apartmanı enkazında. Ve sağ çıkarmasını sağlamıştı Balıkesir’den gelen itfaiyeci Bahadır Kuş ve arkadaşları.

***

İdil, Elif…Diğer kurtarılan vatandaşlarımız…

Yaşama sıkı sıkı tutulanlardı! Bilinçli olmasa da ölüme teslim olmamışlardı. Her birinin artık ikinci bir doğum günü olmuştu. Hayat onlara doğum günü icat etmişti işte! Bilinçli olmasa da ölüme teslim olmamışlardı. Direnmişler, “kazanacağız” demişler, kazanmışlardı!

***

Enkazlardan mutlu iyi haberler gelebilmesi dileğiyle Ziya Osman Saba dizeleri yazımızın finali olsun:

“Bütün saadetler mümkündür…

Bahtsızların biraz gülümsemesi…

Körlerin gün görmesi…

Mümkündür bütün mucizeler…”