Amatör liglerde 2016-2017 sezonu U15 ve U17 kategorilerinde başlamıştı. A takımlar düzeyinde de İzmir Amatör 1.Ligi ve Süper Ligi ile TFF Bölgesel Amatör Ligi de (BAL) start aldı. Bir kulüp için A takım deyince maddi anlamda işler değişiyor! A takım demek, çok daha fazla harcanan para demek! Ama alt yapıdan gelen gençlerin, kendisi için podyum göreceği, kendisini vitrine çıkaracağı yerler de A takımlar! Yani olmak zorundalar… Özellikle A takımların varlığı nedeniyle, diğer tüm amatörlerde olduğu gibi maddi anlamda zorlanan Bornovalı amatörlerin bütçelerine, ligler başlar başlamaz Bornova Belediye Başkanı Sayın Olgun Atila’dan destek geldi. Katkının azını çoğunu değil, varlığını ve devamını, sürekliliğini konuşmak gerek! Sadece maddi olanını değil, her alanda yapılanını bilmek gerek! Teşekkür etmek gerek!

***

Bahsini ettiğim katkı merasiminde konuşan, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) İzmir Şubesi Başkanı, duayen futbol adamı, spor hekimi (milli takımlar eski hekimlerinden) Sayın Şaban Acarbay’ın konuşmasından bir şey aktarmak istiyorum! “Biz gençliğimizde futbol oynarken, giyecek forma bulamazdık. Şeker çuvallarından kendimize forma uydurur, onları değişik renklere boyar ve maçlarda giyerdik” dedi. Zamanımızın sporcuları da, yöneticileri de, antrenörleri de geçmişe göre çok şanslı, değil mi Şaban Hocam!

***

Mili maçlar haftasındayız ya! Milli takım için de bir iki satır karalayayım! Değişikliğe uğramış milli takım formamızdan bahsedeyim! Milli takım formamız, göğsünde, yere paralel kalın bir şerit olan bir formaydı genelde… Forma kırmızı ise bu şerit beyaz, forma beyaz ise bu şerit kırmızı olurdu… İçinde de ay yıldız… Formanın şekli son yıllarda değişim gösterdi. Değişikliklere açığız ama bu forma şeklinin bir hikâyesi var! Şaban Acarbay Hocamızın dediği gibi şeker çuvalı değil belki ama… Milli maç statüsünde bir maça çıkacaklar! 1900’lü yılların başı! Para yok, pul yok! Forma da yok! Beyaz giyiyorlar ve göğüslerine ay yıldızlı bayrağı bağlıyorlar! Milli formanın şeridi oradan geliyor anlayacağınız… Resmi anlamda da 1925’den itibaren tam 70 yıl bu biçimlenim değişmiyor!
Şimdi, biz değiştirelim de, formayı değil! Kazanma arzumuzu, futbol ruhumuzu, o formaya olan aşkımızı değiştirelim! Formamız eskiden olduğu gibi kalsın!