Bir deli kuyuya taş attı, sözde 40 akıllı günlerdir çıkarmaya çalışıyor... Yazılı ve görsel basında Çorum’daki bir mezarlıkta geceyarıları görülen ve ortadan kaybolan 15-16 yaşındaki kız çocuğu konuşuluyor.
40 yıl önce ölen Fatma Çiftçi’nin mezarı başında ağladığı iddia edilen kızı görebilmek için il dışından akın edenler var. Ellerinde fenerlerle mezar taşları arasına sinip, baskın yapmaya çalışanlar da cabası...
İlgi o kadar büyük ki, seyyar satıcılar mezarlık önünde ardı ardına tezgah açıyor.
Cumhurbaşkanı ile Hatay’daki sınır karakoluna gidenleri eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ”sanatçı düşmanı” ilan eden Seda Sayan, programında konuya el atıyor.
Dinlediklerime inanamıyorum. Flu görüntüler üzerine konuşan dış ses, ‘yüzü bembeyaz görünüyor, kolları da yok gibi’ diyor! Çocuklu yaşlarında izlediği çizgi film Casper’dan fazlaca etkilenmiş hissi uyandırıyor.
Seda Sayan telefonla bağlanan bir görgü tanığına ‘onca erkek müdahale edemediniz mi, sizi durduran bir güç mü oldu’ diye soruyor! Yetmiyor, gözlerini koca koca açarak, küçükken ablasıyla mezarlıktan geçerken duydukları garip seslerden sözediyor.
Durum değerlendirmesi için stüdyoya davet edilen Yıldız Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü profesörlerinden Caner Taslaman konuşmaya fırsat bulamıyor. Çünkü sunucunun arzu ettiği şeyleri söylemiyor.
Taslaman Hoca mütebessim bekliyor... Arada ‘meczup ya da ilgi çekmek isteyen bir grubun organizasyonu olabilir’ diyor ama duyan bulamıyor.
Reyting uğruna kepazelik sürüp gidiyor.

HANGİ MEZİYETİNE BU ÖDÜL?


Bilmem ne platformu, Gülben Ergen’i yılın annesi ödülüne layık bulmuş. Ergen’in üç çocuk doğurmak dışında ne gibi bir özelliği var merak ettim. Bilen varsa açıklasın.