Haber / Arif Arı

Manisa Akhisar eski havaalanı olarak bilinen İstanbul yolu üzerindeki hazine arazinin bir kısmının TOKİ tarafından ihaleye çıkarıldığı ve satıldığı basında yer aldı.

Seyitahmet mahallesi sınırları içerisinde kalan yaklaşık 1600 dekar arazi TOKi tarafından parsellenerek 40 parça arsa haline getirildiği ve bunun 11 adedinin satışının yapıldığı görüldüğünü belirten CHP Manisa Milletvekili A.Vehbi Bakırkıoğlu, ilanda arazinin yeri ve niteliği, Manisa ili Akhisar ilçesi Seyitahmet Mahallesinde toplam 42.221,42 m², ve “tarımsal nitelikli alan ve yol” olarak belirtildiğini söyledi.

Bakırlıoğku yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi:

"Parsellerin metrekare satış fiyatı ise 60 ile 70 TL arasında değişmektedir. Parselleri satın alanların TOKİ ile iş yapan inşaat firmaları olduğu, tarımla ilişkilerinin olmadığı bilgisine ulaştık.

Akhisar’da az çok arazi fiyatlarını bilenler zeytinlik alanların bile dekar fiyatının 40 bin lirayı geçmediğini bilirler. Parsellerin değerinin üzerinde fiyatlara satılması tüm Akhisarlılar gibi bizim de dikkatimizden kaçmamıştır. TOKİ’nin satış fiyatı tarım alanı için çok, konut ve sanayi alanı için azdır.Bu durum ihalede şaibe kuşkularını artırmaktadır. Bu iktidar döneminde imar değişiklikleriyle belli kesimlere haksız kazanç sağlandığına, rant sağlandığına sıklıkla rastladık.''

“Sümerbank yolsuzluğunu unutmadık”

Bakırlıoğlu açıklamasında Sümerbank arsasının usulsüz satıl olayını hatırlatarak açıklamasını şöyle sürdürdü: 

"Manisa Sümerbank özelleştirmesi ve arsasının satışındaki yolsuzluk ve usulsüzlükler hala hafızalardadır.

İnşaat işiyle uğraşan bu firmaların bu bölgede tarımsal faaliyetlerde bulunmayacakları, bu yüksek bedelleri tarımsal faaliyet için bu bedelleri ödemedikleri açıktır.

“Süreci takip edeceğiz”

Bu ihalenin başında sonuna kadar takipçisi olduk, bundan sonraki süreci takip etmeye devam edeceğiz.

Akhisar’ın mallarının Akhisarlılarda kalması dileğimizdir. Bu nedenle satış üzerindeki şaibelerin kalkması için kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapmaları gerekmektedir.''