Spil Dağı ile ilgili konuyu Tarım ve Orman Bakanı ile görüştüğünü belirten Vali Karadeniz, bu konuda Milli Parklar Genel Müdürü'ne talimatı verdiğini söyledi. 

Vali Karadeniz, yaban hayatını da olumsuz etkilememek koşuluyla yeni düzenlemeler yapılabileceğini belirterek örnekleriyle şu açıklamayı yaptı:

"Örneğin yamaca doğru sallanan bir salıncak yapıldığında, yılki atlarını görmeye gelenlerin, yaban hayatını da olumsuz etkilememek koşuluyla, belirli bir ölçüde temasta olması, fotoğraflar çekebilecek yerler olması, ekstrem sporların yapılabileceği alanların da orada bulunması Spil Dağı’nın değerini ortaya çıkaracaktır. Tarım ve Orman Bakanımıza bu görüşlerimi ilettim. Kendisi de milli parklar genel müdürünü zaten görüşmemize dâhil etmişti ve gerekli talimatı hemen orada verdi. Manisa’ya döndüğümde, milli parklar bölge müdürlüğünden öğrendim ki, genel müdürlük artık Spil’deki mevcut milli park planının değiştirilmesi talimatını vermiş. Şu anda da böyle bir çalışma başlayacak ve bu güzel hareketle oraya zaten otel açmak isteyenler olacak.”

Tarihteki ilk paranın örnekleri hediyelik eşya olacak

Turizm ile alakalı diğer projelerinden de bahseden Vali Yaşar Karadeniz, bu konuda şöyle dedi:

 “Manisa’nın merkezine turizmi taşımak için yapılacak her değer buraya bir artı katacaktır. Manisa‘yı ziyaret edenler, Manisa’nın Osmanlı’daki halini teneffüs etmeli. Manisa’nın turizm potansiyelinde önemli bir destinasyon da Salihli-Kula bölgesidir. Özellikle o bölgede Jeoparkın bulunması, Kula’nın içinde çok sayıda tescilli yapı ve tarihi çarşının bulunuyor olması, kaplıca turizmine yatkın alanların bulunmasıyla, oranın da irdelenmesi gerekiyor. Mesela ilk para Salihli‘de basıldı ve şimdi orada ‘ziyaretçi karşılama merkezi’ planlandı. İnsanlar ziyaretçi karşılama merkezinde, basılan ilk parayı hediyelik eşya bölümünden alabilecek.”

Yunusemre yılı kapanışı Manisa olacak

 Vali Karadeniz, “Bu yıl ‘Yunus Emre’ yılı. Manisamız açısından da önemli. Biz Ankara’da Yunus Emre Enstitüsü’nü de ziyaret ettik. Bayramdan sonra Kültür Bakanlığı Yunus Emre Enstitüsü’nden bir heyet buraya gelecek ve Yunus Emre yılının kapanışı muhtemelen Manisa’da olacak. Her kasım ayında Yunusemre Belediyesi’nin yaptığı etkinlikler, muhtemelen bu kapanışla birleşecek. Açılışı, Eskişehir’de pandemi şartlarında oldu, ben inanıyorum ki, belli bir aşılama seviyesine de ulaşılmasıyla, kapanış programı, Yunus Emre yılının en görkemli programı olacak” dedi.