Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, durmadan yeni projeler üreterek Yuntdağı’na ve Manisa’ya yeni değerler kazandırmak istediklerini belirtti. 

25 kişinin katıldığı kursta katılanlara birer aromatik ve tıbbi bitkilerle ilgili içeriğin yer aldığı kitap seti dağıtıldı.

Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayşen Oğuz kursla ilgili şunları söyledi:

“ Aromatik ve Tıbbi Bitki Yetiştiriciliği Kursunu başlattık. Yunusemre ilçe tarım müdürlüğünden mühendis arkadaşlarımız eğitimleri veriyor. 25 kişi 76 saat bir eğitim görecekler. Uygulama olarak obasya da bahçelerde uygulama yapılacak '' diye konuştu.

Obasya Kooperatif Başkanı Mustafa Pala ise  yaptığı konuşmada şunları söyledi:

CAZİBE ALANI OLACAK

“Obasya Ekolojik Yaşam Merkezi ile Obasya’ya yeni bir cazibe alanı daha kazandıracağız. Obasya Ekolojik Yaşam Merkezi Projemizle Kırsal Konaklama Tesisimizin çevresinde aromatik ve şifalı bitkiler parkı kurulacak, bu alan içinde yapılacak gölet ve su yolları ile sucul bitkilerin yaşama ortamı yaratılarak peyzaj tamamlanacaktır. Proje katılımcımız Celal Bayar Üniversitesi’ne, ilgili bölümlerinin kullanacağı örnek çalışmaların yapılacağı bir uygulamalı eğitim alanı tahsis edildi. Bu alanda, Yuntdağı coğrafyasına uygun şifalı ve aromatik bitkiler yetiştirilip yöre halkının bu bitkileri yetiştirmesine yardımcı olunacaktır. Üniversite aynı zamanda Obasya Yerleşkesi içinde yer alan taş binalarımızın birini Botanik Müzesi olarak düzenleyip yaygın eğitim hedefimize önemli bir katkı sağlayacaktır.” 

Açılan kurs nedeniyle düzenlenen törene, Obasya Kooperatif Başkanı Mustafa Pala, Proje Danışmanı Prof. Ersin Minareci, Proje Koordinatörü Altan Türe, proje yazarı Yunusemre Kaymakamlığı Proje Ofisi’nde görevli Proje Uzmanı Ayşe İlhan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Dördüncü Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim Çolak, Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayşen Oğuz, Yunusemre  Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Cüneyt Akış, kurs öğretmenleri Ercan Aktan ve Ramis Çoban ve Proje Sekreteri Ayşenur Gelener  katıldı.