Salihli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanarak Zafer Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı’na sunulan ve desteklenmeye hak kazanan  “Kaldırma, Yükleme ve İstifleme İş Makineleri (Forklift) Operatörü Yetiştirme Eğitimi” isimli proje kapsamında düzenlenen eğitimler tamamlandı.

Hazırlanan proje ile Salihli Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların ihtiyaç duyduğu önemli bir konuda eğitim verilmiş oldu. Proje kapsamında 10 firmada çalışan 45 personelin forklift kullanımı konusunda beceri kazanmaları sağlandı. Eğitimlere Norm Holding’in yanı sıra Rella Gıda, Allco İçecek, Zumdieck Konserve, Darmstadt Unlu Kaplama Malzemeleri, Sardes Gıda, Okyap ve Bali Gıda firmalarının personeli katıldı.

Sanayicilerin ortak ihtiyaçları olan yükleme kaldırma makinaları operatörleri konusundaki ihtiyacı tespit ettiklerini ve bu konuda hazırladıkları projenin Zafer Kalkınma Ajansı tarafından onaylandığını belirten Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, proje ve sağlayacağı faydaları şöyle anlattı:

“Forklift operatörü eğitimiyle OSB’deki önemli bir nitelikli eleman eksikliğini gidermiş olduk. Kaldırma ve yükleme iş makineleri operatörü yetiştirme kursuna katılan çalışanların aldıkları bu eğitim sonunda, mesleki becerileri artmış oldu.  Bu becerilerin artmasıyla, yapılan işler daha kısa sürede ve daha az hatayla tamamlanacak. Böylece firmaların ihracat kapasitelerinin artmasına katkı sağlanmış olacak. Bunun yanı sıra, Salihli OSB’de faaliyet gösteren firmalarımızın ehliyet sahibi çalışan bulamama sıkıntıları bir nebze de olsa giderilmiş oldu.”

Forklift operatörü eğitimi projesi, Salihli Kaymakamlığı Avrupa Birliği Proje Ofisi sorumlusu Yavuz Erdem’in katkılarıyla gerçekleştirildi. Eğitimler ise İndata Endüstriyel Veri Teknolojileri şirketinin bölgedeki çözüm ortağı Güven İş Makinaları Operatör kursları eğitmenlerince verildi.