Haber / Arif Arı

Kendilerine yer açıp traktörleri ile süren çiftçiler hakkında jandarma ekipleri, tutanak tutup DSİ'nin birimlerine teslim etti. 

Bu konuda verilen bilgide şöyle denildi:

Manisa İli Gölmarmara İlçesi Kumçayı mevkiindeki DSİ ve Milli Emlak arazileri, üzerlerine hayvan damı, depo vb. yapılar inşa edilerek işgal edilmiştir. Yapılan işgale ilişkin olarak 12.11.2021 günü Gölmarmara Kaymakamlığı, Gölmarmara İlçe Jandarma Komutanlığı, Manisa İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Komando Bölük Komutanlığı Timleri, DSİ ve Milli Emlak Şefliğine bağlı ekipler tarafından tahliye işlemi uygulanmıştır. Tahliye işlemi neticesinde söz konusu araziler üzerindeki işgal sonlandırılmıştır. Benzer durumda bulunan işgallerin sonlandırılması için çalışmalara aralıksız devam edilecektir.  

Marmara Gölü'nün canlandırılması yeniden su verilmesi konusu teknik sebepler nedeniyle gerçekleştirilemezken, tarihi gölün ilgililer tarafından gözden çıkarıldı, kendi haline mi bırakıldı sorusu sorulmaya başlandı. Bir dönem içinde balıkların yaşadığı ve etrafındaki yerleşim alanında yaşayan çiftçilerin geçim kaynağı iken, binlerce çeşit kuş ve göçmen kuşların yaşamlarını sürdürdükleri gölde, yaşam ortamının kalmadığı, oluşan kumcuklar ise artık tarihin sırlarını içlerinde saklamaya başladı. 

Çevrecilerin, gölün henüz kurumaya yüz tutmuş yeni başlangıç zamanlarında çıkarttıkları seslere, önerilere kulaklarını tıkayanlar, suçu sulama kooparetiflerin üzerine atarak sorumluluktan kaçıyorlar. Geriye dönüşün artık çok geç kalındığı gölde, etrafı şimdi yer edinmek için üşüşenler ile emniyet görevlileri arasında kovalamaca başladı. Şimdi çevreciler ve etrafında yaşayanlar merakla gölün akibetini izlemeye başladılar.