Haber/ Arif Arı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, duyurunun yapılmasından sonra ön talebin yüzde 300 olduğunu açıkladı.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın resmi web sayfasında yer alan bilgilere göre, Manisa İli Saruhanlı İlçesi Develi Bölgesinde kurulması planlanan Karma Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer almak isteyen potansiyel yatırımcıların Ön Talep Formu’nu doldurarak göndermeleri istendi.

Odanın yeni organize sanayi bölgesi için gerek duyulması sebebi şöyle belirtildi:

"Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak  kent içerisinde yapılaşan işletmeleri, geliştirmeyi planladığımız Organize Sanayi Bölgesine yönlendirmek, başta yerel yatırımcılar olmak üzere Yurtiçi ve Yurtdışından gelip bölgemize yatırım yapmak isteyen girişimcilerin ihtiyaçlarına uygun yatırım alanlarının oluşturulması için çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Son yıllarda doğal potansiyelini aktif hale getirerek büyüme ve gelişme yolunda büyük adımlar atan Manisa İlimize bağlı Saruhanlı ilçemiz, marka değerini arttırmaya devam etmektedir. Yatırım talebinin mahiyetini doğru tespit ederek, bunlara uygun bir Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulabilmesi için, ön taleplerin toplanması amacıyla duyuruya çıkma ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Değerli katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. İlgilenen kişi ve kuruluşların yatırım talep formumuzu imzalı ve kaşeli olarak Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’na teslim etmelidirler.''

Yüzde 300 talep oldu

Ege bölgesinde yatırım teşvik  sınıflandırılmasının yeniden belirlendiğini hatırlatan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, 9 Eylül Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, Manisa yatırım teşviğinde birinci sınıftan çıkartılarak,  ikinci sınıfa alındı ve bu sınıflama da Ege bölgesinde değişerek yeniden belirlendiğini söyledi. Yılmaz,  Saruhanlı'nın, Bölgesel Teşvik Yatırım Konuları,  Köprübaş, Ahmetli,  Gölmarmara, Selendi ilçe Sınırları içerisinde Yapılacaksa 3.Bölge, Bölgesel Teşvik, Veya Bu İlçelerin OSB, Endüstri Bölgelerinde Yapılacaksa 4.Bölge Bölgesel Teşvik Kapsamında değerlendirildiğini, bu nedenle planlanan arazinin de pazarlanmasını doğrudan odanın yapmadığını belirtti.
Konuya kurucu ortak olarak dahil olduklarını, asıl projeyi Zafer Ajansının sürdürdüğünü anlatan Yılmaz, ön talep için yüzde 300 bir talep olduğu bilgisini aldığını sözlerine ekledi.

Ön talep formunda, kanatlı hayvanların kesiminin yapıldığı tesisler, iplik boyama tesisleri ve organize sanayi bölgesi uygulama yönetmeliğinin 54. Maddesinde belirlenen tesislerin kurulamayacağı belirtilerek diğer konular şöyle yer aldı:
Formda mevcut olanlar, sermayelerini, yıllık cirolarını, ihracat miktarını, istihdam  sayısı, mevcut faaliyetini nerede sürdürdüğü bilgisine yer verecekler.
Yeni yatırım yapacaklar ise; yatırım sektörü ve konusu, talep edilen arsa büyüklüğü, öngörülen kapalı alan, öngörülen istihdam sayısı, öngörülen yıllık elektrik tüketimi, öngörülen yıllık su tüketimi, öngörülen doğalgaz tüketimi, yatırımın tamamlanma süresi, sabit yatırım tutarını ön talep formuna yazacaklar.