Haber / Arif Arı

Manisa Tabip Odası, koronavirüs vakalarının arttığı bugünlerde Manisa'nın çeşitli noktalarına astığı billboardlar ve afişlerle halkı aşıya davet ediyor.   Tabip Odası, kamu yararına bir çalışma olduğu Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden indirim yapılmasını istedi, ancak billboardlara bakan bölüm indirim yapmadı. 

Manisa Tabip Odası Başkanı Dr.Şahut Duran, “Biz dışarıda 5 billboard kullandık bir hafta boyunca. Bütün bunları kendi imkanlarımızla yaptık. Biz kamu yararına afiş hazırlayacağımızı söyledik. Kamu yararına bir indirim yapar mısınız dedik hayır dediler. Billboardlardan kim sorumluysa onlara söyledik. Kabul görülmedi" diyerek sözlerini sürdürdü. 

Belediyelerle tekrar görüşülecek

Diğer illerde tabip odalarının yerel yönetimlerle bu konuda işbirlikleri olduğunu söyleyen Duran, şöyle devam etti:

 "Bütün ilçe belediyelerimizde aşıya çağrı mesajları veren afişleri yaygınlaştırmak istedik. Şimdi tekrar Manisa Büyükşehir Belediyemize ve ilçe belediyelerimize teklif edeceğiz. Diğer illerde böyle bilinçlendirme kampanyaları, afiş çalışmaları var. Aydın’da tüm ilçelerde belediye, tabip odasının hazırladığı bu afişleri astı.” 

CHP'liler tepki gösterdi

Tabip Odası, kendi imkanlarıyla 1 hafta boyunca 5 billboard kiralayarak halkı bilinçlendirmeye çalıştı. Büyükşehir Belediyesi’nin tutumuna CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca da tepki gösterdi. 

Ciddi bir pandeminin içerisinden geçtiklerini ifade eden CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, rakamların tekrardan artmaya başladığını söyledi. Her gün 70-80 yurttaşın vefat ettiğini vurgulayan Bakırlıoğlu, şunları söyledi:

 “4. Dalga ile karşı karşıyayız. Esnafımız endişe içinde.  Rakamları görüyor acaba benim dükkan kapanacak mı diye endişe içerisinde. Esnafımızın artık dükkanını kapatma lüksü kalmadı. Bu pandemiyle baş etmenin tek yolu aşılama. Manisa’da ne yazık ki aşılama oranı istediğimiz düzeyde değil. Manisa Tabip Odası da çok doğru bir yaklaşımda bulundu. Kamuoyunun ilgisini çekmek için çeşitli kamu spotları yapmış. Ve bunları da Manisa Büyükşehir billboardlarında sergilemek istemiş. Fakat bunun karşılığında bir ücret istenmiş. Onlarda kendi bütçeleri kadar yer kiralamak durumunda kalmışlar Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden. Öncelikle Cengiz başkanın bundan haberi var mı yok mu bilmiyorum. Ama haberi varsa bu saatten sonra derhal müdahil olsun. Önemli bir konudur. Manisa’yı, ülkemizi ilgilendiren bir konudur. Bu haberi aldıktan sonra Manisa’daki 4 belediye başkanımızla temasa geçtik. Tabip Odası’nın yapmış olduğu kampanyadan bahsettik. Kendi imkanlarında destek olacaklarını söylediler. Önümüzdeki günlerde Akhisar’da, Alaşehir’de, Saruhanlı, Turgutlu’da Tabip Odası’nın afişleri billboardları süsleyecek. Vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum.” 

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, çiftçilerin koronavirüs nedeniyle çok sıkıntıda olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Çünkü mevsimlik göç başladı. Mevsimlik tarım işçileri geldiğinde bunların kontrolü yeteri kadar yapılmıyor. Bunların virüs taşıyıp taşımadığı belli değil. Biz bu risklerin altında çalışmaya devam ediyoruz. Manisa Tabip Odası bu aşılama olayına çok büyük önem veriyor. Hepimizin önem vermesi gerekiyor. Bununla ilgili afiş çalışmaları yaptılar. Halkı bilinçlendirmeye çalışıyorlar. Ancak Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduklarında biz şehrin her tarafındaki billboardlara aşılamaya insanlarımızı davet edelim demelerine rağmen büyükşehir ben billboardları parayla kiraya veriyorum. Parasını verirsiniz afişinizi asarsınız gibi bir aymazlık içine girmiştir. Bu bir kamu hizmetidir. Halkın sağlığın korunması mı yoksa büyükşehre verilecek 3 kuruş para mı? Maalesef büyükşehir bu konuda parayı halkın sağlığına tercih etmiştir. Tabip odalarımız kendi cebindeki parayla 3-5 tane billboard ama bu yeterli değildir. Bununla ilgili bizim 4 tane belediyemiz çalışma yapacak."