Haber / Arif Arı 

Ekşi Sözlük, Büyükşehir Belediyesi'nin 11 Kasım 2021'de aldırttğı kararı sayfasına koyarak takipçilerine duyurdu. 

Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak, Manisa Büyükşehir Belediyesinin, Ekşi sözlük internet platformuna sansür kararı aldırması üzerine açıklamada bulundu. 

Cengiz Ergün yönetimindeki Manisa Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin şuursuz hareketlerine bir yenisini daha eklediğini söyleyen Başkan Arcak, şunları belirtti:

"Manisa Büyükşehir Belediye, Türkiye'nin en büyük katılımcı sözlüğü olan Ekşi Sözlük internet sitesinde vatandaşlar tarafından yapılan yorumları, Manisa 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 11/11/2021 tarih, 2021/4631 E. no'lu Değişik İş dosyasıyla kaldırtmıştır. Kaldırtılan yorumlarda, Belediye'nin uygulamalarından, Cengiz Ergün'ün yönetemeyişine, su zamlarından, otopark sıkıntısına kadar bir çok sorun eleştiriliyordu. Akp'nin yandaş partisi Mhp'nin Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kendisinin ve partisinin yeni lideri Recep Tayyip Erdoğan gibi siyaset yapmaya başlamış olacak ki, artık eleştirilere tahammül etmemektedir. Demokrasilerde ise yöneticilere yöneltilen eleştiriler vatandaş için bir haktır. Halkın elinden bu haklarının alınması kabul edilemez! Bu husus açıkça bir sansürdür ve 21. yüzyıl Türkiyesinde  olmaması gereken bir durumdur! Akp iktidarının sosyal medyaya bakış açısını biliyorduk! Şimdi Cengiz Ergün'ün bakış açısını da öğrenmiş olduk. Gençlerimizi her fırsatta baskılayan bu anlayışın, sandıktan hezimetle ayrılıp, dersini alacağına olan inancımız tamdır.''