Meclis toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler’de meyveciliğin yaygın olduğu mahallelerde bir taş ocağı yapılmasının planlandığını aktardı. Belediyenin buna karşı verdiği mücadeleye değinen Başkan Çelik, şunları söyledi:

 “Kuzey yarımkürede kirazın ilk olarak üretildiği bölge olan ilçemizde, Sancaklıkayadibi ve Sancaklıuzunçınar Mahallelerimize ne yazık ki bir taş ocağı kurulması planlanıyor. Bununla ilgili de ÇED raporu çalışmaları devam ediyor. Şehzadeler Belediyesi olarak bu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Sancaklıbozköy, Sancaklıiğdecik, Sancaklıuzunçınar, Sancaklıçeşmebaşı ve Sancaklıkayadibi mahallelerimizdeki kiraz başta olmak üzere meyveciliği büyük ölçüde tehdit edecek olan bu çalışmanın, hayata geçirilmemesi için her türlü çalışmayı muhtarlarımız ile koordineli halde sürdürüyoruz. Konuyla ilgili dosyalarımızı hazırladık. Kaymakamlığımız ile konuyla ilgili görüşmeler yapıldı. Hazırladığımız dosyaları milletvekillerimize gönderdik. İnanıyoruz ki girişimlerimiz sonucunda planlama yeniden değerlendirilecek ve söz konusu taş ocağının kurulması başka bir bölgeye kaydırılacaktır. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.” 

Kültür Sitesi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Çelik,"Milas ve Marmaris bölgelerinde görev almak üzere  1 dozer, 2 su tankeri, 2 arazi aracı, 1 kamyon ve 1 çekiciden oluşan araçlarımızı  Orman Genel Müdürlüğü emrine verdik'' dedi.

Çelik, “Bir tarım kenti olan ilçemizde daha önce gerçekleştirdiğimiz malzemeli ve malzemesiz ova yolu düzenleme çalışmalarında çıtayı yükselttik ve ova yollarında artık soğuk asfalt dönemine geçtik'' diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehzadeler Belediyesi olarak, Sancaklıiğdecik Mahallemizde halkımıza söz verdiğimiz Çok Amaçlı Salon, Açık Düğün Salonu ve Yenileme Alanı projemizi 2 milyon 256 bin 684 TL maliyetle, tamamlayarak, hizmete açtık.  TOKİ tarafından Sancaklıbozköy Mahallemizde 85 milyon 873 bin TL maliyetle yapılacak 400 sosyal konutun inşaatı başladı.”

Şehzadeler Belediyesi Kültür Yayınlardan 7. eserin çıktığı bilgisini veren Başkan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hafta sonları açık hava sinema günleri etkinliği düzenliyoruz. Biliyorsunuz amfi tiyatro uzun yıllardır kullanılmıyordu. Etkinliğimizin ilkini geçtiğimiz hafta sonu ‘Ertuğrul 1890’ filmini hemşehrilerimiz ile buluşturduk.  190 işyerini ilgilendiren, yaklaşık 16 milyon TL bir maliyetle, sokak sağlıklaştırması projesinin 3. etabını hayata geçireceğiz.  Bu çalışma çarşımızı daha da değerli, gelen turistlerin içlerine sinerek dolaşabilecekleri bir alan haline dönüştürecektir.''