Kaza, saat 22.30 sıralarında İzmir-Ankara D300 karayolu Körez Mahalle kavşağında meydana geldi. İddiaya göre İzmir'den Uşak yönüne doğru seyir halinde olan Muhammet Ali T. (22) idaresindeki 64 FS 823 plakalı otomobil ile Fikriye Özkara (36) idaresindeki elektrikli bisiklet çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle sürücü Fikriye Özkara (36) ve oğlu Halil Can Özkara (14) metrelerce savruldu. Kazayı gören diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine 112 Sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan ilk kontrollerde, Fikriye Özkara (36) ve oğlu Halil Can Özkara'nın (14) olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Anne ve oğlun cansız bedenleri, Jandarma Olay Yeri İnceleme ekiplerinin, incelemelerinin ardından otopsileri yapılmak üzere Kula Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Öte yandan, kazaya karışan 64 FS 823 plakalı otomobil sürücüsü Muhammet Ali T. (22) ise, ifadesi alınmak üzere Kula İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.



EŞİYLE AYNI KADERİ YAŞADILAR
Kazada yaşamını yitiren anne Fikriye Özkara'nın eşi Özcan Özkara'nın da Kula ilçesi Sandal Mahallesi'nde 2012 yılında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi. Acı haberi alarak olay yerine gelen anne ve oğlun yakınları, sinir krizleri geçirdi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

KAZA ANI KAMEREDA

Kaza anının ise bir işyerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği ortaya çıktı. Görüntülerden, Fikriye Özkara'nın kullandığı elektrikli bisikletin yolun gidiş yönüne göre sağ şeritte ilerlerken kavşağa yaklaştığında sol şeride geçtiği ve o esnada arkadan gelen Muhammet Ali T. yönetimindeki otomobilin anne ileoğluna çarptığı görüldü. Çarpmanın şiddetiyle elektrikli bisikletten kopan parçaların havaya fırladığına kayıtta yer aldı.

Fikriye Özkara'nın eşi Özcan Özkara'nın da 2012 yılında Kula ilçesi Sandal Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kazanın ardından gözaltına alınan otomobil sürücüsü Muhammet Ali T.'nin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.


ANA-OĞUL YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİ
Manisa'nın Kula ilçesinde otomobil çarpması sonucu hayatını kaybeden elektrikli bisikletin sürücüsü Fikriye Özkara ve arkasındaki oğlu Halil Can Özkara'nın cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Anne-oğul için bugün ikindide Kula Gidişler Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Özkara Ailesi'nin yakınları ve sevenlerinin katıldığı cenazede gözyaşları sel oldu. Kılınan namazın ardından anne-oğulun bir süre omuzlarda taşınan cenazeleri Gölbaşı Mahalle Mezarlığı'nda yan yana toprağa verildi.