Haber / Arif Arı

Başkan Cengiz Ergün, temaslı olması nedeniyle, iki meclis üyesi de koronavirüse yakalandığı için meclis toplantısına katılamadı.

Başkanvekili Mehmet Güzgülü, imar planı ile ilgili şu bilgiyi aktardı:

"Meclis komisyonlarımız, 1/5000'lik imar plan çalışmalarımız kapsamında vatandaşlarımızdan gelen talepleri tek tek inceledi ve değerlendirdi. Bugün, komisyonlarımızın kararlarına ilişkin meclisimizde oylama yapacağız ve bir aylık askı sürecine çıkacağız. Bunun akabinde, 1/5000 ölçekli nazım imar planlarımız kesinleşecek ve 1/1000 ölçekli imar planlarını yapmaya başlayacağız. Manisa'mız için hayırlı uğurlu olsun diyor, bir kez daha planların yapılmasında emeği geçen herkese hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum." 

Cumhur İttifakı'nda çatlak çıktı

Manisa'da içkili yerlerin belirlenmesi ile ilgili madde oylanırken AK Parti ile MHP farklı kararlar verdi. 

Yunusemre ilçesinde içkili yerlerin belirlenmesi ile ilgili madde MHP ve AK Parti grubunu görüş ayrılığına düşürdü.

Yapılan oylamada AK Parti içkili yer bölgelerinin belirlenmesine karşı çıkarken MHP, İYİ Parti ve CHP maddeye onay verdi. 

Oy çokluğuyla Manisa'da yeni içkili bölgeler belirlenmiş oldu. 

Sümerbank arazisinin durumu... 

Manisa kamuoyunu uzun yıllardır meşgul eden Sümerbank arazisi yeni imar planında yeşil alana çevrilmişti. Ortak Girişim Grubu'nun yaptığı itiraz üzerine Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu konuyu görüştü. Yapılan itiraz reddedildi. 

Konuyla ilgili madde meclis toplantısında görüşüldü. Mehmet Güzgülü başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Sümerbank arazisinin durumu ile ilgili imar komisyonundan gelen madde üyelerin oylarına sunuldu.

İmar komisyonunun kararı oybirliği ile kabul edildi. Böylece Sümerbank arazisinin yeşil alan olarak planlamasının önü açıldı.