Haber / Arif ARI

Havaların soğuması ve yağışların artması üzerine merada nöbet tutan köylüler büyük bir çadır kurarak, bekleyişlerini burada sürdürüyorlar. 

Ne olmuştu?

Salihlide ihtiyaç duyulan yeni bir çöp depolama istasyonu için Salihli Belediyesi meclisten karar çıkartarak Caferbey Mahallesi'nde su deposu yakınındaki merayı bu iş için Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis etti. 

Caferbey köylüleri bu tahsisten haberleri olmadığını, seçim öncesi Salihli Belediye başkanının buraya çöp deposu yapılmayacağının sözünü verdiğini belirterek, buraya çöp depolama istasyonu yaptırmayacakları gerekçesiyle direnişe geçtiler. 

Çöplük yapılmak istenen yerin mera alanı olduğu ancak buranın bölündüğü ve bir kısmının mera olmaktan çıkarıldığına dair söylentiler üzere köylüler itiraz etti.

Geçtiğimiz haftalarda sabaha karşı meraya giren iş makinaları, nöbetteki köylülerin direnmesi ve daha sonra meraya gelen köylüler jandarmaya rağmen direnişlerini sürdürerek, iş makinalarının girişine izin vermemişti.

Köylüler tahsisin yürütmesinin durdurulması ve tarlalar ile su deposunun olduğu yakın alandaki meraya kurulacak çöp depolaması istasyonun iptali için Manisa İdare Mahkemesine dava açtılar.