Haber / Arif Arı

Bugün sabah erken saatlerde yine köyde hareketlilik başladı, iş makinaları meraya girmek istedi. Köylülerin direnç göstermesi üzerine olay yerine jandarma ekipleri çağrıldı. Köye gelen jandarma ekibi, direnen köylülerin karşısında barikat kurarak yerlerini aldılar. 

Caferbey köylüler meralarına, evlerinin dibine, içme sularının bulunduğu alana çöp yapılmaması için 4 yıldır mücadele verdiği biliniyor.

Son günlerde mücadele iyice çetinleşti. Büyükşehir belediyesi yetkilileri askerle köylüyü karşı karşıya getirererek alana girmeye çalıştığı belirtiliyor. Köylüler, "Terör operasyonu yapar gibi gece yarısı onlarca askeri köye sokmaktan utanmıyor musunuz? '' diye tepki veriyorlar.

Köylülerden Hakkı Uysal, "Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda 2018 yılında çöp tesisi yapılmayacağına dair kameralar karşısında söz vermişler şimdi de verdikleri sözleri yine kameralar karşısında inkar ediyorlar'' diyerek tepkilerini dile getirdi.

Köylülerin alana barikat kurulmasına direnmesi jandarmanın barikat kurmaya çalıştığı belirtiliyor. 

Caferbey köylülerine destek amacıyla CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen de alana gelerek, vatandaşları dinledi. Başevirgen, daha öncede bazı yerleşim yerlerinde su depolarının yakınlarına çöp depolama istasyonu kurulmak istendiğini ancak bunun mümkün olmadığını söyledi. Başevirgen, "Su deposunun yakının bu alana çöp depolama istasyonu kurulamaz, kurulmamalıdır'' dedi. 

Yakın bir zamanda kermes düzenleyen Caferbey Mahallesi köylüleri, alanda çöp deposu istemediklerini açtıkları pankartlar ile ve bölgeye gelen CHP'li Milletvekillerini "çöp istemiyoruz'' diyerek  taleplerini iletmişlerdi.